El TC creu que el processament de Montaner en el ‘cas Costa’ no vulnera la presumpció d’innocència

L’actual consellera i líder d’Andorra Endavant està acusada d’un suposat delicte de revelació de secrets per l’afer que va comportar que qui al seu dia presidia el grup parlamentari liberal hagués de reajustar les retribucions que percebia

Carine Montaner en una reunió de la junta de presidents ja aquesta legislatura.
Carine Montaner en una reunió de la junta de presidents ja aquesta legislatura. CONSELL GENERAL

El Tribunal Constitucional (TC) considera que el processament dictat al seu dia sobre l’actual consellera general i líder d’Andorra Endavant Carine Montaner en el denominat ‘cas Costa’ no li vulnera la seva presumpció d’innocència per molt que la parlamentària al·legui que aquesta decisió li pot condicionar la seva activitat personal i professional. Montaner va intentar que es deixés sense efecte l’acusació que pesa contra ella d’una suposada revelació de secrets.

La parlamentària llavors no adscrita es va veure immersa en una polèmica en relació amb les remuneracions que percebia qui en aquell moment era el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa. La polèmica va agafar tals dimensions que Costa va haver de reajustar tant la seva dedicació política com les retribucions que percebia. Tot derivava d’una documentació de la CASS que erròniament va rebre Montaner. D’aquí es va saber què cobrava Costa.

Carine Montaner en un dels recents actes electorals.

Relacionat

Carine Montaner porta al Constitucional el seu processament pel ‘cas Costa’

Montaner sempre ha assegurat que no va ser ella qui va publicitar la situació. Però els tribunals han considerat que hi ha indicis per pensar el contrari i per això la van processar. La parlamentària va fer diverses actuacions davant el Tribunal de Corts i la sala penal del Tribunal Superior per rebatre el processament considerant que era una decisió ferma i definitiva. I per això va portar el cas també al Constitucional, que no ha admès el seu recurs d’empara.

“En la lògica del procediment penal -manté el TC-, el processament no és una decisió definitiva en el sentit de l’article 18 quater de la Llei transitòria de procediments judicials, ja que no esgota el conjunt del procediment penal i no té un caràcter autònom en el si d’aquest procediment” i per això, i atès que les decisions de les instàncies ordinàries estan a parer de l’Alt tribunal degudament fonamentades, desestimen les pretensions de Montaner tot recordant-li que al final de tot el procés, si escau, podrà tornar a formular recurs d’empara.

Comentaris (4)

Trending