Surten de la presó els cinc implicats en el primer cas que es resol per un acord amb la fiscalia

Amb epicentre al Prat del Roure, els condemnats participaven d’una manera o altra en la venda de marihuana especialment a menors

Diners i marihuana comissats en la denominada 'Operació Estella'.
Diners i marihuana comissats en la denominada 'Operació Estella'. policia d'andorra

Els cinc homes -de poc més de 20 anys fins gairebé 40- que estaven empresonats en algun cas des de feia prop de dos anys arran de la desarticulació d’un punt de venda essencialment de marihuana i en gran mesura a menors d’edat amb el Prat del Roure com a epicentre han sortit aquest divendres del centre penitenciari, després que fa unes setmanes confirmessin davant el Tribunal de Corts que havien arribat a un acord amb la fiscalia sobre les penes a imposar.

És el primer cas que, amb la reforma de la Llei qualificada de la Justícia, s’arriba a un acord de conformitat en un afer amb presos. El 23 de gener es va celebrar el judici que va servir perquè els processats reconeguessin els fets que se’ls atribuïa com a part de l’acord amb l’acusació pública. En efecte, els sis empresonats -amb un sisè que ja havia estat alliberat anteriorment- constituïen una mena de xarxa de tràfic de marihuana que va ser desarticulada el gener del 2021 arran dels fils que es van anar tibant producte de les declaracions fetes per menors relacionats amb el narcopís del carrer del Pui d’Andorra la Vella.

Marihuana comissada per la policia en el marc de l''Operació Estella'.

Relacionat

Penes ‘acordades’ d’ entre 3 i 5 anys de presó pels implicats en un macropunt de venda de droga

Després d’aquell fet, anterior, es va arribar a la conclusió que hi havia un home de 27 anys resident a Escaldes que es dedicava a vendre marihuana a menors al Prat del Roure. Es va passar a denominar l’‘operació Estella’ i en diferents etapes es van anar enxampant les diferents baules de la cadena, inclosos els homes que pujaven la marihuana des d’Espanya. Quan es va va detenir el principal acusat se li va trobar més de dos quilos de ‘maria’ i més de 42.000 euros en efectiu.

Gràcies als nous mecanismes de resolució de casos penals, les defenses dels acusats van acabar pactant amb la fiscalia unes penes que, de reclusió efectiva, no anés fins més enllà de la presó ja efectivament complerta. L’únic que calia era que la sentència esdevingués ferma, situació que no s’ha donat fins avui. Per això a primera hora d’aquesta tarda se’ls ha comunicat la confirmació de la fermesa de la resolució i, en conseqüència el seu alliberament, que en tots els casos estava condicionat.

El material comissat per la policia en l'operació Estella.

Relacionat

Corts confirma les penes acordades pels processats per l’operació ‘Estella’

Perquè les penes principals eren d’entre quatre i cinc anys, per aquells que venien droga i les multes anaven de 1.500 a 6.000 euros. Els nacionals andorrans hauran de seguir un tractament de desintoxicació -perquè d’una manera o altra tots els implicats estaven enganxats a les drogues- i acreditar feina. Els no nacionals, la pena condicional els ha estat canviada per cinc anys d’expulsió que s’haurà d’afegir als quinze més que ja establia la resolució més enllà del bescanvi.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending