Segona ‘amonestació’ del Constitucional a la instructora del ‘cas Valora’

L’Alt tribunal torna a admetre un recurs d’una afectada per les males praxis i la posterior fallida de la gestora de capitals perquè la Batllia fa anys que té aturada la causa i ni tan sols resol si cal practicar les diligències que se li demanen

Dependències de Valora quan la gestora estava operativa.
Dependències de Valora quan la gestora estava operativa. ARXIU

El Tribunal Constitucional (TC) acaba d’admetre un recurs d’empara d’una afectada per les suposades males praxis i la posterior fallida de la gestora de capitals Valora. Catorze anys després de l’esclat de l’escàndol que hauria originat la ‘desaparició’ de més de vint milions d’euros, la instrucció del cas encara no està finalitzada. De fet, fa ben bé tres anys que la recurrent en qüestió va demanar a la Batllia que dugués a terme noves indagacions i no és que no s’hagin practicat les diligències, que tampoc, és que ni tan sols la instructora ha respost si són necessàries o no.

De fet, fa just un any que el Constitucional ja va declarar, en sentència, que la Batllia havia vulnerat el dret a gaudir d’un procés de durada raonable. I reconeixent que la recurrent tenia dret a ser indemnitzada pels perjudicis soferts -arran de la crisi de Valora va perdre una quantitat de diners important, almenys en relació amb la seva inversió i capacitat econòmica-, va ‘convidar’ la Batllia a fer la feina. Ni tan sols així. Un any després, i amb una altra sentència del TC condemnatòria vers la lentitud judicial, el ‘cas Valora’ continua adormit en els despatxos a la Seu de la Justícia. Davant d’això, l’afectada ha tornat a promoure un nou recurs d’empara acceptat novament a tràmit per l’Alt tribunal. Tot indica que hi haurà una nova sentència condemnatòria i caldrà veure si ara el procés es posa en marxa o continua parat.

Comentaris (6)

Trending