Renovat un únic inspector judicial, que farà tres anys més

Joaquim Borrell continuarà en el càrrec mentre que Gilbert Cousteaux ja fa uns mesos va anunciar la seva renúncia per discrepàncies amb el Consell Superior

Comentaris

Joaquim Borrell quan va prometre el càrrec el primer cop.
Joaquim Borrell quan va prometre el càrrec el primer cop. ARXIU

El jurista espanyol Joaquim Borrell, catedràtic en dret i magistrat al seu dia de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, serà ara per ara l’únic inspector judicial al Principat. Borrell ha estat nomenat per tres anys més a efectes des del 23 de gener, quan s’acabava el primer mandat realitzat fins ara, que es va iniciar ara fa sis anys.

De moment, almenys que hagi transcendit, Borrell serà l’únic component del servei d’inspecció judicial que va posar en marxa el Consell Superior de la Justícia el febrer del 2016. L’altre inspector, el francès Gilbert Cousteaux, va renunciar fa uns mesos al lloc. Ho va fer per les diferències que mantenia amb la cúpula judicial i pel fet que sentia que les seves apreciacions no eren tingudes en compte. Ben al contrari, a parer seu, aparentment, el Consell Superior acabava protegint batlles i magistrats de les observacions que feia la inspecció.

Gilbert Cousteaux.

Relacionat

Un dels inspectors judicials esclata: el Consell Superior menysté els seus informes

Just quan va assumir el càrrec, Cousteaux va deixar clar que un dels seus reptes era fer un control exhaustiu de la qualitat de la Justícia. I va evidenciar que un dels seus neguits era que no hi haguessin dilacions indegudes. Queda clar que en aquests darrers sis anys, lluny de resoldre’s els retards, aquests han anat a molt més, amb la qual cosa el malestar almenys del jurista francès ha estat evident. I per això va decidir plegar i no donar opció a una renovació.

Comentaris (3)

Trending