Un dels inspectors judicials esclata: el Consell Superior menysté els seus informes

Gilbert Cousteaux presenta la dimissió irrevocable en data 31 de desembre en comprovar que la cúpula judicial no aplica les conclusions que el jurista proposa sobre el rendiment d’alguns batlles i magistrats

Gilbert Cousteaux.
Gilbert Cousteaux. ARXIU

La mala maror a la Justícia no s’atura. Al desgavell constant que s’hi viu, ara s’hi ha afegit també, la dimissió, que hauria de ser irrevocable, d’un dels inspectors judicials. El francès Gilbert Cousteaux plega fart que la seva feina quedi en un calaix. El jurista, que amb l’espanyol Joaquim Borrell fiscalitzen la tasca de batlles i magistrats, considera que perquè el Consell Superior de la Justícia (CSJ) no adopti cap de les mesures que proposa en els seus informes, no val la pena seguir.

Diverses fonts judicials han admès que el clima no ha millorat a nivell general. Ben al contrari. I Cousteaux seria una nova ‘víctima’ d’aquesta manera de fer de la cúpula judicial, que fa segons li convé sense més. Les fonts consultades han explicat que l’inspector, que hauria anunciat la seva renúncia al càrrec a partir del 31 de desembre, no veuria sentit a la seva feina perquè per molt que proposi tocar la cresta a algun jutge perquè no fa la feina prou diligentment o conclogui que cal que algun batlle actuï d’una altra manera, el CSJ no aplica mai cap de les recomanacions.

Als batlles, la fiscalització que han de dur a terme Cousteaux i Borrell en el marc d’una tasca reconeguda per la pròpia Llei qualificada de la Justícia, no els agrada un pèl. Sentir-se controlats no només no ho accepten sinó que haurien trobat els mecanismes a través de la pressió que exerceixen sobre la cúpula judicial per aconseguir que aquesta deixi sense efecte qualsevol de les resolucions adoptades (o proposades) pels inspectors. D’aquí el desànim del jurista francès, que ha decidit que ja n’hi ha prou.

DESGAVELL

Aquesta renúncia seria una més de les decisions que evidencien, segons les fonts, el desgavell que hi ha a l’administració de Justícia i que suposa un malestar evident en molts dels funcionaris. Per exemple, no s’acaba d’entendre com la cúpula judicial permet que hi hagi persones que sense passar cap edicte estiguin exercint amb totes les conseqüències de secretaris judicials. Com que per la via del concurs no es troben candidats -pels requisits que es demanen i el salari que s’ofereix, per exemple- s’ha optat per ocupar temporalment les places amb persones designades, per dir-ho d’alguna forma, a dit. En tot cas, una més de les controvertides decisions adoptades (i aplicades en aquest cas) per l’equip que dirigeix Enric Casadevall.

Comentaris (12)

Trending