Pidasa implica el comú d’Escaldes en el procés contra la multa pel retard del tanatori nacional

La constructora, multada amb 111.500 euros per l’endarreriment, ja va recórrer davant la Justícia la decisió del Govern i ara impugna l’acta de recepció de les obres emesa des de la corporació parroquial

Edifici del Tanatori Nacional i sales de vetlles.
Edifici del Tanatori Nacional i sales de vetlles. Toni Solanelles

L’empresa responsable de la construcció del nou tanatori nacional, Pidasa, fa mesos que batalla contra la multa que se li va imposar pel retard en les obres. Un cop desestimat el recurs contra la sanció per part del Govern, la constructora va anar a la Batllia. Ara, s’ha admès a tràmit una segona demanda. En aquest cas, contra el comú d’Escaldes, amb la intenció d’impugnar l’acta de recepció de l’obra, document que demostra l’endarreriment de les obres.

La nova instal·lació funerària, un projecte impulsat a mitges entre l’executiu i la corporació parroquial es van acabar amb un retard considerable amb relació als terminis inicialment previstos. Cert, part d’aquest endarreriment va ser causat per l’esclat de la pandèmia i el posterior confiament. Per no tot. Com a mínim,  es va acabar estimant que l’empresa havia trigat quatre mesos més del compte a entregar l’edifici.

La situació va generar enuig en totes dues administracions. Entenien que no hi havia motius que justifiquessin la important demora. I les explicacions de la constructora tampoc van convèncer. Per això, es va decidir imposar una multa: 111.500 euros.

La màquina excavadora treballant a la parcel·la on ara hi ha el tanatori.

Relacionat

La constructora del tanatori nacional porta als tribunals la multa rebuda per entregar tard l’obra

Disconforme amb aquesta resolució, Pidasa va presentar inicialment un recurs administratiu davant Govern. Aquest, però, va ser desestimat. Per això, el passat estiu, l’empresa va obrir la via judicial, tot presentant una demanda contra la decisió de l’executiu, procediment que ja fa mesos que va ser admès per la Batllia. L’acció anava dirigida exclusivament contra l’administració central.

Ara, la Justícia ha acceptat analitzar una segona actuació judicial. En aquest cas, Pidasa involucra el comú escaldenc. En concret, i tal com recull l’avís d’admissió a tràmit publicat aquest dimecres al BOPA, la societat impugna “l’acta de recepció provisional dels treballs de construcció del tanatori nacional i sales de vetlla comunals, de data 15 de març del 2021”. Aquesta va ser “confirmada tàcitament” per la corporació en fer silenci davant el recurs administratiu de la constructora.

Una imatge del nou tanatori i sala de vetlles.

Relacionat

Cent mil euros de multa pel retard en l’execució de l’obra del tanatori nacional i sala de vetlles

Per tant, es confirma que hauran de ser els tribunals els qui resolguin si Govern i comú tenen raó i, per tant, la sanció està ben imposada o, al contrari, els motius esgrimits per Pidasa per justificar l’endarreriment són adequats. Cal recordar que, en el seu moment, totes dues administracions van invertir 2,9 milions d’euros en la construcció del tanatori i les sales de vetlla.

Comentaris (2)

Trending