La constructora del tanatori nacional porta als tribunals la multa rebuda per entregar tard l’obra

L’administració -el Govern i el comú d’Escaldes conjuntament- va imposar una sanció de 111.500 euros a Pidasa pel retard en els treballs, d’uns quatre mesos més enllà del ‘tolerat’ per la pandèmia

La màquina excavadora treballant a la parcel·la on ara hi ha el tanatori.
La màquina excavadora treballant a la parcel·la on ara hi ha el tanatori. Toni Solanelles

L’empresa responsable de les obres del tanatori nacional i les sales de vetlla comunals, el nou edifici que hi ha situat just davant de l’entrada a l’hospital pel servei d’Urgències, ha portat als tribunals la multa imposada per l’administració pel retard amb què va entregar l’obra. L’administració -en aquest cas, una aliança entre el Govern i el comú d’Escaldes- va imposar a Pidasa una sanció de 111.500 euros per lliurar més enllà del previst l’obra.

El retard, d’uns quatre mesos més enllà del que ja s’havia ‘tolerat’ arran de l’esclat de la crisi sanitària, va indignar i molt les dues administracions concernides. I més encara les justificacions que donaven els responsables de l’empresa, segons les fonts consultades. Per això, no hi va haver dubtes alhora d’acordar una sanció econòmica. Amb tot, però, s’hauria buscat la fórmula perquè la sanció no impedís futures contractacions de l’empresa amb l’administració.

Una imatge del nou tanatori i sala de vetlles.

Relacionat

Cent mil euros de multa pel retard en l’execució de l’obra del tanatori nacional i sala de vetlles

Pidasa va recórrer contra la multa davant Govern, que va desestimar els arguments de l’empresa, molt lligats a la problemàtica sorgida amb la pandèmia i les dificultats per la provisió de certs materials. Però en aquest cas, l’administració recorda que l’adjudicació dels treballs i l’inici dels mateixos va ser molt anterior a l’esclat del coronavirus i, per tant, Pidasa hauria d’haver tingut resolts molt abans de la Covid moltes de les qüestions que al·lega. En tot cas, la Batllia ha admès a tràmit la demanda i ara serà la Justícia qui analitzi la situació.

Comentaris (1)

Trending