Les peticions de recusació del fiscal general “entren dins el que preveu la llei”

El Consell Superior de la Justícia espera les al·legacions d’Alberca mentre que Casadevall s’ha inhibit en un dels casos pel parentiu directe que té amb un dels advocats intervinents en el fons de la qüestió

El fiscal general, Alfons Alberca, en un acte.
El fiscal general, Alfons Alberca, en un acte. Toni Solanelles

El Consell Superior de la Justícia espera la resposta del fiscal general, Alfons Alberca, a les dues peticions de recusació que té sobre la taula en el marc de la causa general del ‘cas BPA’. El màxim representant del ministeri públic encara té marge de temps per emetre les seves al·legacions en referència a les demandes formalitzades per diversos implicats perquè s’aparti l’acusador públic del judici ara ajornat, justament, mentre es decideixin aquestes dues sol·licituds.

El president de la cúpula judicial, Enric Casadevall, no ha tingut més remei aquest dimecres d’admetre que les peticions s’emmarquen en allò que preveu la normativa vigent al Principat. “Entren dins la llei”, ha recordat el màxim responsable del poder judicial, que ha afirmat que els advocats s’aferren a les eines que tenen per dur a terme les seves estratègies processals. Casadevall ha recordat que a diferència d’Andorra, en altres països -va citar Espanya i França- no es poden recusar els fiscals.

El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions prèvies del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

Demanen apartar el fiscal general del ‘cas BPA’ per la ‘persecució’ a un dels advocats defensors

El president del Consell Superior també ha explicat que en relació amb un dels dos casos s’ha inhibit, atès que l’escrit origen d’una de les peticions -el que posa de manifest que Alberca hauria mirat cap a una altra banda quan els casos presumptament delictius afecten altres entitats bancàries que no són BPA- està firmat, en tan què advocat, per un familiar directe seu i, en conseqüència, ha decidit quedar al marge de qualsevol decisió.

Comentaris (2)

Trending