La investigació sobre la crema provocada d’uns vehicles a Escàs no permet identificar els autors

L’incendi produït la matinada de Nadal del 2020 s’emmarcava probablement en una qüestió de deutes i presumpta guerra entre empreses constructores

Instal·lacions de l'empresa basada a Escàs que hauria sofert l'incendi d'alguns vehicles.
Instal·lacions de l'empresa basada a Escàs que hauria sofert l'incendi d'alguns vehicles. Toni Solanelles

La investigació policial-judicial de l’incendi que hi va haver la matinada de Nadal del 2020 en una nau industrial-magatzem d’Escàs que va comportar la crema de diversos vehicles, alguns de recent adquisició, de la constructora Buiques no ha permès ara per ara identificar els autors del foc, que no hi ha dubte, segons les fonts, que va ser intencionat. Després de diverses indagacions a partir del convenciment que tot plegat es podia emmarcar en una guerra empresarial, finalment el cas s’arxivat.

El sobreseïment, han indicat les fonts judicials consultades, és provisional, i si mai apareixen nous elements per poder tibar del fil es reobriria la investigació. Més enllà de les evidències que l’incendi havia estat provocat, les primeres declaracions que es van prendre poc després dels fets van donar a entendre que el succés podia estar vinculat amb les males relacions de l’empresa propietària dels vehicles destruïts amb altres del sector amb les quals tindria deutes.

El foc s'ha produït a les instal·lacions d'una empresa de construccions, a Escàs

Relacionat

La policia investiga un possible foc intencionat en una nau d’Escàs

La investigació, segons que ha pogut saber ara l’Altaveu, ha estat en secret durant molt temps. Els investigadors havien dipositat moltes esperances en la geolocalització dels telèfons mòbils que en les hores que suposadament s’hauria pogut iniciar el foc estaven operatius en aquella zona. Durant temps es va cridar a declarar tots els titulars dels telèfons. Però cap no va revelar res de rellevant. De fet, els investigadors, segons les fonts, esperaven topar-se amb algunes persones que no van resultar.

No hi havia sospites sobre cap individu o autor en concret, però sí sobre algun entorn que podria haver estat implicat en els fets. De fet, hi havia fins i tot elements per pensar que el cas d’Escàs estava relacionat amb altres actes delictius amb persones del món de la construcció implicats. Com a mínim entre les víctimes, normalment, d’agressions. Ara per ara, però, no s’ha pogut establir cap prova i s’ha deixat córrer.

Etiquetes

Comentaris

Trending