Ingressa a la presó el detingut per l’assalt a sucursals bancàries

Els investigadors continuen treballant amb paciència i discreció per intentar enxampar el segon dels implicats en les temptatives de robatori

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. ALTAVEU

L’únic detingut per ara en relació amb la temptativa de robatori en tres sucursals bancàries de dues entitats diferents ha ingressat aquest vespre al centre penitenciari. Jurídicament es tracta d’intents de furt amb força. Els especialistes en delictes contra el patrimoni de la policia continuen treballant amb paciència i discreció per mirar d’enxampar el segon implicat, que suposadament hauria tingut un paper més rellevant en tot plegat que el primer.

L’ara empresonat ha passat a disposició judicial a primera hora de la tarda i poc després de les 10 de la nit ha estat enviat cap a la Comella. Li han imposat dos mesos de presó ferma en el marc d'un judici ràpid. Sense cap mena de dubte, l’alarma generada per l’atac a entitats bancàries i la sensibilitat del sector financer ha estat un element que ha jugat en contra del detingut, un resident de 50 anys sense gaire ofici ni benefici amb antecedents penals i que en el moment de la detenció, un parell d’hores després de la darrera temptativa de furt, presentava un notable estat d’embriaguesa.

Una de les sucursals bancàries afectades

Relacionat

La policia atribueix a un fet puntual el robatori frustrat en diverses sucursals bancàries

Els dos homes van accedir almenys en tres sucursals la matinada de diumenge a dilluns -a l’avinguda Príncep Benlloch, a la plaça Rebés i al Fener, a l’antiga seu central de BancSabadell, que va ser en l’únic lloc on van poder accedir del tot i on van ser descoberts per un vigilant de seguretat privat, que en aquesta oficina en concret hi és en permanència les 24 hores del dia- coberts amb un tapaboques amb el qual es cobrien el rostre i sense cap mena d’eina. Les portes les van forçar amb les mans.

Sense cap mena de dubte, l’alarma generada per l’atac a entitats bancàries i la sensibilitat del sector financer ha estat un element que ha jugat en contra del detingut

Al Fener un dels dos homes hauria accedit a l’interior de la sucursal mentre l’altre s’estava fora. Finalment van ser descoberts pel vigilant i a partir d’aquí els dos homes van marxar cames ajudeu-me i es va activar la policia. La recerca inicialment es va fer d’una manera molt intensa. Ara la situació ha pres una altra dimensió. Amb un dels ‘assaltants’ empresonat -inicialment no es preveia que l’home acabés a la Comella-, ara s’espera poder enxampar el segon dels implicats, del qual els investigadors tenen força referències.

Encara que hi ha la possibilitat que l’home hagi marxat del país, i malgrat que el sospitós no tindria un domicili fixe al Principat, situació que també es donava amb l’ara empresonat, no es descarta gens ni mica que estigui amagat en algun racó del país i, per tant, caldrà tenir la paciència d’esperar un error de l’home per poder-lo detenir. Malgrat que estrictament no es tracta d’un fet greu, i es tracta d’un delicte comès per dos delinqüents comuns de poca entitat, el fet que el comerç afectat siguin bancs ha generat una inquietud notable.

Operaris treballant en l'oficina de MoraBanc al Fener aquesta tarda.

Relacionat

Neguit al sector bancari per l’assalt en diverses sucursals bancàries

I d’aquest neguit n’és conscient el cos d’ordre, que sense que hagi fet un cavall de batalla la detenció d’aquest segon ‘assaltant’ sí que està intentant per totes vies -les patrulles tenen una descripció exacta del sospitós per si veiessin algú que pogués respondre a dit perfil- topar amb el lladre esporàdic i arrestar-lo.

Comentaris (8)

Trending