Neguit al sector bancari per l’assalt en diverses sucursals bancàries

La policia continua treballant per mirar de detenir la segona persona que ha intervingut en els robatoris frustrats, tot i que en una oficina al Fener han accedit a l’interior i allí és on han estat descoberts per un vigilant de seguretat

Operaris treballant en l'oficina de MoraBanc al Fener aquesta tarda.
Operaris treballant en l'oficina de MoraBanc al Fener aquesta tarda. Toni Solanelles

La temptativa d’assalt o l’assalt consumat en almenys un cas que han sofert diverses sucursals bancàries -de dues entitats diferents- aquesta matinada passada està causant un notable neguit en el sector i, també, ha generat dubtes i temors entre, almenys, una part de la ciutadania. La policia està encara treballant en l’afer atès que, per ara, només hi ha detingut un dels dos assaltants en les oficines, situades al Fener, a la plaça Rebés i a l’avinguda Príncep Benlloch.

Els investigadors treballen amb molta discreció donada la sensibilitat de la matèria. Cert és, però, que en les oficines on els assaltants han causat danys en intentar accedir en el seu interior hi ha hagut operaris mirant de solucionar els problemes originats, que en algun cas impedia el normal funcionament de les portes. Els dos assaltants, que anaven encaputxats, haurien forçat les portes amb les seves pròpies mans, i només haurien aconseguit accedir a l’interior de les dependències bancàries, del tot, en una oficina de MoraBanc al Fener, l’antiga seu central de BancSabadell.

Segons fonts coneixedores dels fets, els dos individus -el detingut és un resident de mitjana edat ja amb antecedents policials i sense un domicili fixe, com aparentment tampoc no tindria el segon implicat- han estat remenant per l’interior de l’esmentada sucursal fins que s’han vist sorpresos per un vigilant privat de seguretat. Llavors, han marxat cames ajudeu-me i arran de l’avís d’aquest vigilant la policia hauria activat una recerca que hauria acabat amb la detenció d’un dels dos assaltants.

Un operari intentant reparar la porta malmesa en una de les oficines.
Un operari intentant reparar la porta malmesa en una de les oficines.

L’home no passarà a disposició judicial fins, com a mínim, aquest dimarts. En cap moment s’ha prestat a col·laborar amb els investigadors i, per tant, no ha donat cap pista ni de qui era el seu acompanyant ni, menys encara, d’on es podria trobar aquest. Segurament, aquest segon element és ben clar que probablement no el coneixia. Els especialistes de la policia en delictes contra el patrimoni haurien hagut de revisar càmeres de seguretat per mirar de poder esbrinar l’identitat del segon implicat.

En tot cas, ni del Fener, on han pogut entrar ben bé a dins de l’oficina ni, tampoc, de les altres dues sucursals on haurien provat d’accedir, no s’haurien endut absolutament res. Hores d’ara, però, no està clar o, almenys, no ha transcendit l’objectiu que perseguien els dos homes. Això és el que està causant més neguit al sector bancari, on un dels elements que hi ha sobre la taula és que els implicats estiguessin fent simples maniobres de distracció perquè altres membres d’una suposada banda protagonitzessin un cop més voluminós. Però res d’això, en principi, no està sobre la taula dels investigadors.

crèdit andorrà pça rebés
El Crèdit Andorrà de la plaça Rebés ha estat una de les sucursals afectades.

De matinada difícilment hi ha res de gran valor a l’interior de les sucursals bancàries. Les caixes de seguretat ben pocs diners guarden, normalment al final del dia els diners es dipositen en búnquers altament seguritzats i l’accés als quals no està ni tan sols permès als vigilants que els custodien. És possible que els bancs canviïn arran d’aquest fet alguns dels protocols de seguretat i la companyia que vetlla de manera privada per la seva seguretat també ho facin.

Diverses fonts han reconegut la preocupació pel fet que situacions que estanyament es donaven al país i que només es veien en indrets de l’entorn, cada vegada més aviat arriben al Principat i de forma més accelerada. És possible que els controls esporàdics que es fan a l’interior dels bancs de manera presencial es tornin a partir d’ara en fixes i hi hagi vigilants de forma fixa a l’interior de cadascuna de les sucursals, fet que fins ara anava rodant.

Etiquetes

Comentaris (31)

Trending