L’entrada en vigor del Codi de procediment civil s’ajorna al maig de l’any vinent

La decisió, que s’ha pres aquest matí en una reunió celebrada pel Govern, el Consell Superior de la Justícia i el Col·legi d’Advocats, ha estat ben rebuda pel PS que es planteja retirar la moció presentada just fa unes hores

Comentaris

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.
El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença. Toni Solanelles

Canvi de decisió en 24 hores. El Govern, juntament amb el Consell Superior de la Justícia i el Col·legi d’Advocats ha decidit ajornar l’entrada en vigor del Codi de procediment civil a l’1 de maig de 2021, quatre mesos més tard del previst. La decisió s’ha pres perquè sigui “ben rebuda per tots els operadors jurídics sense excepció, un cop hagi passat el context de crisi sanitària”. A més, han manifestat la voluntat d’aprofitar el temps per fer modificacions i millores necessàries al text. Des del PS, que havia presentat una moció al Consell General per aquest ajornament, s’ha celebrat la decisió.

Cal recordar que aquest dijous, en sessió de control parlamentari, Govern va defensar que el text havia de ser una solució i no un problema afegit a la situació complicada que viu la justícia. De fet, tant el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, com el cap de l’executiu, Xavier Espot, van manifestar que no hi havia cap canvi previst. Per la seva part, el Partit Socialdemòcrata (PS) va criticar la postura i havia presentat aquest divendres una moció per debatre la qüestió al ple, argumentant que hi ha manca de recursos humans i materials per aplicar el codi i que el text té “errors materials” que poden afectar la seva eficàcia.

 

Espot, durant un moment de la sessió de control.

Relacionat

Cap previsió d’ajornament del Codi de Procediment Civil

Justament, el president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha volgut celebrar la decisió adoptada en la trobada. “All llarg de la setmana, si Govern crea la taula de treball a la qual tots els poders públics estiguin representats, retirarem la moció, que és la nostra voluntat”, ha avançat, sense deixar d'insistir en la importància que les bancades parlamentàries puguin participar en aquesta tasca. En aquest sentit, ha recordat que “si algú ha batallat perquè es creï aquesta taula ha estat el PS” i, per tant, “tindria complicada explicació que se’ns volgués deixar fora”.

El parlamentari ha expressat la seva satisfacció pel canvi després que, justament, fos demanat per la seva formació en la sessió de control. “Es demostra que la feina parlamentària pot ser útil i contribuir a modificar determinades decisions en el bon sentit”, ha indicat. Tot i això, no ha amagat la seva “sorpresa” per la constatació, al seu entendre, que “el Govern no tenia aquest dossier al dia i sembla que en tot just 24 hores l’han descobert; potser el tenien una mica lluny de la taula”.

D’altra banda, també al llarg d’aquest matí, les tres parts han decidit continuar el treball per consensuar el contingut del projecte de llei d’accés electrònic de l’administració de Justícia i que durant l’any que ve es pugui entrar a tràmit parlamentari, amb l’objectiu d’agilitzar els processos judicials i treballar de manera operativa. A més a més, s’ha decidit crear una comissió de treball executiva, on hi siguin presents tots els operadors jurídics, per tal de trobar solucions que permetin millorar el funcionament de la Batllia.

Comentaris (2)

Trending