Dues de les aspirants a notària ‘cauen’ en l’inici del procés de selecció

Mar Garcia Brites i Sandra Vilanova no es presenten a la prova escrita de caràcter teòric i per tant segueixen onze candidats per a dues places

Les proves es fan a les instal·lacions de la nova Seu de la Justícia.
Les proves es fan a les instal·lacions de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

De tretze a onze. Són els candidats que queden en la cursa per esdevenir notari. O notària. Dues de les aspirants han quedat fora del procés de selecció tot i haver estat inicialment admeses en no presentar-se a la primera de les proves del procés de selecció. Aquest dilluns va ser el torn de la prova escrita de caràcter teòric. Les juristes Mar Garcia Brites i Sandra Vilanova no es van presentar a la prova i han quedat fora del concurs.

Es tracta d’un procés llarg i complexe que alguns dels aspirants fa molts mesos que preparen. De fet, el temari que els aspirants haurien d’haver preparat és molt ampli i divers. Tant com la feina que hauran de fer els escollits com a fedataris públics, que no començaran a exercir com a molt aviat, en principi, fins a final de l’any que ve. Queden encara onze aspirants, entre els quals diversos juristes que han tingut o tenen relació amb la judicatura. Hi ha batlles en exercici, en excedència o exbatlles que participen del procés. També hi ha advocats de notable experiència i juristes que ja havien format part durant molt temps d’un equip notarial.

Es convoca un concurs per cobrir una plaça.

Relacionat

Els tretze candidats a les dues places de notari superen el primer tràmit

Els exàmens d’aquest dilluns es van fer a la segona planta de la nova Seu de la Justícia. Els aspirants van haver d’esprémer els seus coneixements teòrics durant unes tres hores. Van haver de respondre sobre preguntes relatives, entre d’altres qüestions, a la figura del marmessor, els principis del dret tributari, preguntes referents al registre de societats o als plans urbanístics. Les proves s’allargaran fins a final del mes que ve. Per als dies 22 i 23 d’octubre hi ha previstos els exàmens de castellà i francès.

El Govern ha convocat un concurs per cobrir una plaça de notari.

Relacionat

Noves dates per a les proves del procés de selecció de dos notaris

 

Comentaris

Trending