Els tretze candidats a les dues places de notari superen el primer tràmit

El Govern ha validat tots els aspirants, encara que alguns hauran d’acreditar documentalment que tenen el nivell C1 de català, abans de les proves de selecció previstes al desembre

Es convoca un concurs per cobrir una plaça.
Es convoca un concurs per cobrir una plaça. ARXIU

Els tretze aspirants a convertir-se en uns mesos en els dos nous notaris del Principat han superat la primera etapa del procés. El Govern ha fet públic la relació de candidats que han estat admesos en el procés que ha de permetre escollir els dos nous fedataris públics del país i tots els que van presentar-se han superat el tall. Això sí, alguns d’ells han de presentar documentació addicional per confirmar la seva admissió en el procediment.

El concurs ara en marxa ha de permetre elegir dos nous notaris. D’aquesta forma, s’ha de poder superar el problema que ha suposat la baixa d’un dels quatre federataris andorrans, Josep Estañol. Els altres tres havien d’assumir una càrrega de treball molt elevada i, des del Govern, es va optar no només per convocar una plaça per suplir l’absència d’Estañol sinó també una altra per ampliar fins a cinc els qui exerceixen al Principat.

Un psicotècnic i un exàmen dividit en tres parts determinaran quins són els dos millors del procés, que després hauran de passar un procés de formació i no exerciran fins, com a mínim, setembre del 2021

El termini de presentació de candidatures es va tancar al maig. I ho va fer amb tretze interessats a convertir-se en notari. Entre ells persones conegudes dins del món jurídic andorrà, com ara els batlles Xavier Colom, Jordi Junyer, Sònia Baixench o Maria Àngels Moreno -en excedència des d’inicis d’any arran del conflicte pel nomenament com a magistrades del Tribunal de Corts i del Superior de les fiscals Carolina Bailén i Alexandra Cornella-. També hi havia advocats com Arjan Jethani, Maria del Mar Garcia, Margarida Martisella o Josep García, entre altres. En total, set homes i sis dones.   

Un cop tancat el termini per a la presentació d’aspirants, el segon pas per part de Govern era analitzar les candidatures i veure si aquestes complien els requisits per participar en el procés de selecció. I tots ells ho fan. Aquesta setmana s’ha publicat la relació provisional d’acceptats i els tretze han superat el tràmit. Això sí, alguns d’ells tenen pendents la presentació d’un document que acrediti que tenen el nivell C1 en llengua catalana.

Xavier Colom, Margarida Marticella, Arjan Jethani i Mònica Mirabet (d'esquerra a dreta).

Relacionat

El batlle Colom esdevé l’aspirant número 13 a notari

Tots tretze hauran d’afrontar-se ara a diferents proves. Entre elles, un psicotècnic, però també un examen dividit en tres parts (teoria, pràctica i llengua) amb fins a 164 temes de diverses branques del Dret. Aquests, que suposaran el 80% de la nota, estan previstos, inicialment, pel desembre.

-

Relacionat

L’examen per notari farà ‘revisar’ als aspirants 164 temes

El Govern preveu que al febrer es puguin conèixer ja els resultats del procés. És a dir, tenir seleccionats els dos nous notaris. Ara bé, encara hauran de passar un període de formació de sis mesos. Per tant, la designació definitiva dels fedataris públics no es faria abans del setembre de l’any vinent.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending