El batlle Colom esdevé l’aspirant número 13 a notari

El termini per presentar candidatures a les dues places de fedatari públic es tanca amb algunes sorpreses i més inscripcions de les esperades

Xavier Colom, Margarida Marticella, Arjan Jethani i Mònica Mirabet (d'esquerra a dreta).
Xavier Colom, Margarida Marticella, Arjan Jethani i Mònica Mirabet (d'esquerra a dreta). ARXIU

L’últim dia per presentar candidatures per a les dues places de notari que hi ha en joc en el concurs activa pel ministeri de Justícia i Interior ha donat algunes sorpreses i ha confirmat un interès lleugerament més alt de l’esperat. El batlle Xavier Colom o la integrant del gabinet jurídic de Govern Sandra Vilanova han estat dos dels aspirants inesperats que han confirmat la seva candidatura aquest divendres.

Al final són tretze els aspirants que ara iniciaran un llarg procés de selecció i, en cas de guanyar la plaça, un procés de formació i pràctica abans de començar a exercir. En total, fins d’aquí un any i mig, aproximadament, no seran efectius, no estaran en exercici, els dos fedataris públics que s’escullin. Cert que abans de la crisi del coronavirus hi havia moltes urgències. Ara caldrà veure si el sector de la notaria manté l’alt volum de feina que tenia abans de la pandèmia.

Colom hauria optat a la plaça fart de la situació que viuria a l’administració de Justícia. Encara que del tot aturat, el batlle té obert un expedient sancionador per haver adquirit en una subhasta davant d’un saig un immoble en l’embargament del qual, molt a l’inici del procés judicial, hauria participat. No és l’únic jurista amb experiència en el món judicial que es presenta al concurs. Hi ha fins a quatre candidats més que en aquest moment no són batlles però ho han estat.

Jordi Junyer i Maria Àngels Moreno.

Relacionat

Allau d’aspirants a notari: quatre exbatlles es presenten al concurs

Una fins fa ben poc, la penalista Maria Àngels Moreno, que ha agafat l’excedència des de principi d’any després de considerar que se l’havia perjudicat en un concurs intern per accedir al Tribunal de Corts. Moreno, abans que batlle, havia estat registradora civil. Els altres tres batlles que concorren al concurs són Jordi Junyer i Sònia Baixench, tots dos advocats en despatxos privats, i Jordi París, cap del servei jurídic de BancSabadell d’Andorra.

Procedents de bufets privats d’advocats són una bona colla dels aspirants, amb experiència diversa tot i que força ben considerats en els seus respectius llocs de treball o àrees d’influència. És el cas d’Arjan Jethani, el més veterà quant a l’exercici professional, Maria del Mar Garcia Brites, Margarida Marticella i Josep Garcia Badia. Completen la nòmina de tretze candidats -set dones i sis homes- l’oficial de notaria Àlex Isanta, l’advocada de l’administració (de l’AREB, per exemple), Carmen Perna i la jove graduada en Dret però no exercent com a advocada Mònica Mirabet.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending