Allau d’aspirants a notari: quatre exbatlles es presenten al concurs

A Moreno i Junyer s’hi afegeixen París i Baixench, que sumen quatre dels onze candidats que fins aquest dijous, a manca de poques hores per la finalització del termini, s’han postulat

Jordi Junyer i Maria Àngels Moreno.
Jordi Junyer i Maria Àngels Moreno. ARXIU

Els darrers dies la nòmina de candidats a notari ha crescut de manera molt exponencial. Si a finals de la setmana passada eren cinc els candidats que més o menys eren clars, aquest dijous s’hauria tancat amb la formalització d’onze candidatures. Entre elles destaca la nombrosa presència de juristes amb passat judicial. Als ja sabuts -avançats per l’Altaveu- Maria Àngels Moreno i Jordi Junyer, cal sumar-hi ara Jordi París i Sònia Baixench.

Aquest divendres al migdia es tanca el termini per a la presentació de candidats. El concurs es presenta d’allò més renyit. I el temari que cal estudiar, que cal preparar, és molt feixuc, molt voluminós. Però és clar que en un moment de moltes incerteses, sembla que el món de la notaria pot tenir alguna seguretat més que altres sectors. Encara que per arribar-hi, tot i que finalment hi hagi dues places en joc, s’ha de seguir un llarg camí.

Aquest dimecres s'ha d'aprovar el canvi en la Llei del notariat.

Relacionat

Tres advocats, una batlle en excedència i un oficial de notaria, aspirants a notari

No es descarta que encara durant la jornada d’aquest divendres s’acabi de formalitzar alguna candidatura més. Però, en tot cas, no s’espera que la xifra final d’aspirant superi de molt més la dotzena. Ben bé fins d’aquí un any i mig no seran operatius els nous notaris que surtin d’aquest procés que, en certa impulsat per la baixa d’un dels fedataris públics del país com Josep Estañol. A banda dels quatre aspirants amb passat judicial (Moreno, encara en excedència; Junyer, Baixench i París), els altres tres candidats que fins ara haurien formalitzat la seva presentació i dels quals n’ha pogut saber l’Altaveu la identitat serien l’oficial de notaria Àlex Isanta i dos advocats en exercici com Josep Garcia Badia i Margarida Marticella.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending