Direccions oposades entre executiu i advocats per solucionar el col·lapse judicial

El portaveu del Govern defensa que els darrers anys s’ha dotat la justícia “amb recursos per fer bé la feina” i passa la pilota al CSJ en la recerca de mesures per resoldre el bloqueig

La seu del col·legi d'advocats.
La seu del col·legi d'advocats. ARXIU

El Govern ha llançat aigua al vi de les propostes que el Col·legi d’Advocats va fer per intentar reconduir l’actual col·lapse que viu la justícia. El portaveu, Eric Jover, ha deixat clar que la possibilitat que batlles o magistrats jubilats o que lletrats amb llarga experiència puguin passar a fer funcions de batlle fins que el nombre d’aquests s’incrementi prou per poder atendre la càrrega de treball no els convenç. No les comparteixen i, de fet, entenen que les solucions han de ser unes altres. I, a més, les han deixat en mans de l’òrgan rector: el Consell Superior de la Justícia.

L’entitat que aplega tots els advocats del país va evidenciar dimarts la delicada situació en que es troba el tercer poder de l’Estat, el judicial. Especialment, per la manca de prous batlles, en especial en la secció penal, que puguin donar sortida a totes les causes que han arribat, arriben i continuaran arribant, ara a la nova seu de la justícia. Cal, van insistir, mesures urgents, com ara la de permetre que batlles o magistrats ara retirats puguin tornar a posar-se la toga o que lletrats amb una llarga carrera a les esquenes, ni que sigui temporalment, puguin passar a jutjar.

La junta sortint  del Col·legi d'Advocats durant la compareixença.

Relacionat

Pacte d’Estat i advocats i magistrats jubilats en funcions de batlle per desencallar la Justícia

Proposta que, però, no sembla tenir gaire recorregut. Almenys si es fa cas de les paraules expressades aquest dimecres per Jover. “Les idees de Govern no van en aquesta direcció”, ha indicat. Frase curta però prou clara. La solució que es pugui valorar l’executiu s’allunyen força de les expressades des del col·legi d’advocats.

De fet, Jover ha donat a entendre que des del gabinet tripartit no es posaran mesures sobre la taula. “La presa de decisions no ens pertoca”, ha afirmat, tot insinuant que qui ha de plantejar alternatives és el Consell Superior. Un òrgan al qual, ha remarcat el ministre, se l’ha ajudat molt els darrers anys. “Nosaltres tenim el compromís de dotar a la justícia dels recursos perquè faci la millor feina possible i és el que hem fet els darrers anys”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending