La defensa de l’empresonat per l’atropellament mortal al McAuto manté que va ser una imprudència

En la qualificació provisional prèvia a l’inici de la vista oral davant el Tribunal de Corts, la representació de l’home que conduïa el tot-terreny que va aixafar la víctima demana tot just set mesos de presó que hauria complert ja amb escreix

Atenció a la víctima de l'atropellament, a l'avinguda Tarragona, l'agost passat.
Atenció a la víctima de l'atropellament, a l'avinguda Tarragona, l'agost passat.

La defensa de l’home empresonat per l’atropellament mortal que hi va haver l’agost del 2020 a l’altura del McAuto, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, continua mantenint que no hi va haver cap voluntarietat en l’accident que va costar la vida a un resident argentí de 50 anys. Així, la representació legal del metge espanyol de 62 anys en el moment dels fets defensa en la qualificació provisional que es tracta d’un homicidi per imprudència i sol·licita tot just set mesos de presó que hauria complert ja amb escreix.

La posició de les parts és manifestament diferent. Les acusacions, tant la pública com les privades, mantenen que hi va haver voluntarietat per part de l’home empresonat. Fins al punt que qualifiquen el fet d’assassinat i, en virtut d’aquesta qualificació, sol·liciten, en el cas de la fiscalia, divuit anys de presó, i en el cas de les dues representacions familiars -la dona i la filla per una banda; la mare i les germanes de la víctima per l’altra- vint anys de reclusió ferma. Els familiars del finat asseguren, com manté la fiscalia i també al seu dia la policia, que les gravacions de Mobilitat que es van poder recuperar no deixen lloc a dubte que el conductor del tot-terreny va mostrar intencionalitat en el moment d’aixafar l’home que finalment va morir.

Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament.

Relacionat

La fiscalia considera assassinat l’atropellament del McAuto i demana 18 anys de presó per a l’acusat

El cas ja ha arribat en fase de preparació de la vista oral, del judici, per al qual, que hagi transcendit, encara no hi ha data fixada. L’acusat continua empresonat des de l’agost del 2020, en negar-se a satisfer, en considerar-la manifestament injusta, la fiança que se li va sol·licitar des de l’autoritat judicial, per poder sortir del centre penitenciari i passar a estar en arrest domiciliari. Com que l’home té una segona residència a Soldeu -que és on es traslladava amb la dona el dia de l’accident- es podria complir aquesta reclusió domiciliària.

Malgrat la duresa de la situació per a l’odontòleg establert a Vilanova i la Geltrú, el seu comportament a la Comella, segons fonts consultades, és del tot bona. Ha tingut alguna incidència de salut que l’ha obligat a passat pel centre hospitalari. Però més enllà d’això, el pres per la causa esmentada ajuda a d’altres reclusos en tasques burocràtiques. O en acompanyar-les en millorar les seves capacitats per a la lectura o l’escriptura.

Comentaris (10)

Trending