La fiscalia considera assassinat l’atropellament del McAuto i demana 18 anys de presó per a l’acusat

Les dues branques familiars de la víctima, un xofer de busos resident argentí de 50 anys, eleven fins a 20 anys la petició de pena per al metge que està empresonat des de l’agost del 2020

Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament.
Vianants i sanitaris atenent la víctima de l'atropellament. ARXIU

L’atropellament mortal que hi va haver a l’avinguda Tarragona, a l’altura del carril del McAuto, el 21 d’agost del 2020 va camí de judici. La fiscalia i l’acusació particular que exerceixen, d’una banda, la dona i la filla de la víctima i, de l’altra, la seva mare i les seves germanes, han demanat l’obertura del judici oral després de presentar les respectives qualificacions provisionals. Les tres acusacions consideren assassinat els fets. I mentre el ministeri públic demana divuit anys de presó per a l’acusat, la família del finat, un xofer resident argentí de 50 anys, eleva la petició de pena fins a les dues dècades.

El processat, un metge de 62 anys en el moment dels fets, de nacionalitat espanyola i segona residència a Soldeu, on anava el dia del malaurat succés, està privat de llibertat des de llavors. Els seus intents per aconseguir un alliberament amb arrest domiciliari han topat amb una demanda judicial d’una fiança que la defensa del processat sempre ha cregut fora de lloc. A més, l’autor de l’atropellament mortal ha mantingut sempre que l’accident va ser involuntari i que va actuar posseït per la por del moment.

Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.

Relacionat

Familiars de la víctima de l’atropellament al McAuto reclamaran que el fet es consideri assassinat

Però les imatges força nítides del succés que es van poder recuperar de les càmeres de Mobilitat que hi ha a la zona són les que porten el suport necessari a les tres acusacions -ja al seu dia els investigadors de la policia ho van advertir- per considerar que no només no va ser involuntari l’homicidi sinó que en haver-hi acarnissament i especialment traïdoria -per suposadament esperar a tenir la víctima davant del vehicle per arrencar- s’han de qualificar els fets d’assassinat. Les imatges, segons les fonts consultades, són molt contundents i clares.

I en cap cas l’acusat no hauria fet l’intent d’aturar-se quan dóna el primer cop a la víctima ni tampoc l’hauria suposadament intentat evitar. En qualsevol cas, aquests detalls hauran de ser avaluats en seu de tribunal, en què les imatges molt probablement seran projectades, en ser un element crucial per al desenvolupament del judici. També s’evidencia, poc o molt, la maniobra prèvia que hauria fet la víctima amb el seu cotxe que va fer encendre la sang de l’acusat i és evident que hi hauria alguna ratllada al vehicle del processat.

Sanitaris i vianants atenent la víctima al lloc dels fets.

Relacionat

La Batllia manté que en l’atropellament mortal del McDonald’s hi va haver voluntarietat

Durant el judici s’haurà de debatre, perquè la defensa de l’autor de l’atropellament ho posarà sobre la taula, si l’actitud i l’estat del finat -cal veure si estava sota els efectes tòxics que alguns informes que conté la causa apunten- hauria pogut contribuir a condicionar el comportament del metge, que en algun moment hauria dit que va sentir por per la reacció violenta de l’altre home quan va fer sonar el clàxon per recriminar-li la maniobra fora de lloc prèvia i que va originar el fatídic incident.

Les acusacions, i en aquest sentit la pública, no consideren rellevant per al cas l’estat del finat durant la discussió prèvia a l’atropellament. Caldrà veure si s’observa durant la vista, especialment per part del tribunal, algun atenuant o es té en compte el comportament del processat al centre penitenciari o la seva voluntat, almenys parcial, d’avançar una part de l’eventual responsabilitat civil -la indemnització- en el moment de fixar la pena ferma que es pretengui imposar. O fins en la qualificació del fet, que la defensa entén que hauria de ser la d’homicidi per imprudència greu. Però en cap cas homicidi culpós ni encara menys assassinat.

Comentaris (17)

Trending