Familiars de la víctima de l’atropellament al McAuto reclamaran que el fet es consideri assassinat

Les acusacions particulars, igual com la defensa de l’home que està empresonat des de fa un any, estan treballant en les seves conclusions després que la Batllia hagi donada per conclosa la investigació

Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.
Primers auxilis a la víctima de l'atropellament poc després dels fets.

Familiars de l’home que va morir a primeres hores de la matinada del 22 d’agost de l’any passat arran de l’atropellament que hi va haver a l’avinguda Tarragona, a l’altura de l’accés al McAuto, demanaran que el cas es tracti com un assassinat i no com un homicidi, que és el que estableix el responsable judicial que ha dirigit tota la instrucció de l’accident mortal. Les acusacions particulars, igual com la defensa de l’home que està empresonat des de fa un any, estan treballant en les seves conclusions després que la Batllia hagi donada per conclosa la investigació.

La Batllia va notificar a les parts implicades fa pocs dies que donava per finalitzada la instrucció i que elevava l’expedient al Tribunal de Corts perquè pugui fer els tràmits necessaris per jutjar l’afer. Caldrà veure si les parts en qüestió reclamen a la sala que ha d’enjudiciar els fets que practiqui algunes de les proves que havien sol·licitat a l’instructor i que aquest va rebutjar just abans per donar per finalitzada la investigació, que conclou que en l’atropellament, el conductor del tot-terreny que va envestir la víctima va actuar amb voluntarietat.

Sanitaris i vianants atenent la víctima al lloc dels fets.

Relacionat

La Batllia manté que en l’atropellament mortal del McDonald’s hi va haver voluntarietat

L’instructor judicial, per tant, considera els fets com un homicidi dolós. Les parts tenen ara uns dies per decidir com qualifiquen els fets, quina pena sol·liciten i quina petició fan en relació amb la responsabilitat civil i els danys soferts. És a dir, quants diners reclamen com a compensació per la defunció del seu familiar. Caldrà veure si la fiscalia es manté en l’homicidi dolós que considera el responsable judicial de la investigació o va més enllà. En cap cas es preveu que faci una qualificació més suau.

El canvi de qualificació, el fet de tirar per homicidi o per assassinat, més enllà de la base fàctica per defensar un o l’altre, no és menor. L’homicidi està penat amb presó d’entre deu i setze anys de reclusió mentre que l’assassinat es penalitza amb un termini d’empresonament que pot anar dels catorze als 25 anys

La representació lletrada del processat, que està a la presó des de després de passar a disposició judicial, poc abans de 48 abans dels fets, defensarà que no hi va haver cap mena de voluntarietat. Que la reacció de l’home, un metge establert a Catalunya de 62 anys en l’actualitat i amb una segona residència a Soldeu, on es traslladava quan es va veure immers en l’accident, va actuar pres del pànic arran de la discussió que havia mantingut just abans amb el resident argentí de 50 anys que acabaria morint. I el comportament suposadament agressiu d’aquest.

Mentrestant, els familiars del difunt estan acabant d’analitzar el cas. Hi ha dues accions paral·leles, dues acusacions particulars. La que sostenen la mare i les germanes del finat, i la que mantenen la parella i la filla de qui era xofer d’autobusos a Andbus. Les dues representacions lletrades consideren que les imatges que la policia va poder recuperar de les càmeres de Mobilitat són prou explícites per defensar la intencionalitat. Fins al punt que la mare i les germanes consideraran el fet com un assassinat per la crueltat i traïdoria del fet.

És possible que l’altra acusació vagi pel mateix camí. Però tot plegat s’ha d’acabar d’afinar. El canvi de qualificació, el fet de tirar per homicidi o per assassinat, més enllà de la base fàctica per defensar un o l’altre, no és menor. L’homicidi està penat amb presó d’entre deu i setze anys de reclusió mentre que l’assassinat es penalitza amb un termini d’empresonament que pot anar dels catorze als 25 anys.

Comentaris (13)

Trending