El contenciós entre la CASS i el seu assessor en matèria d’inversions la dècada de 1980 s’allarga

La parapública s’oposa a les pretensions de José Manuel Rodríguez i a darrera hora torna a reclamar, ara davant la sala civil de l’Audiència Provincial de Madrid, més de 7 milions en danys i perjudicis

Façana principal de la CASS.
Façana principal de la CASS. Toni Solanelles

L’Audiència Provincial de Madrid s’haurà de pronunciar sobre el contenciós que mantenen la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i l’empresari espanyol amb qui la dècada de 1980 va contractar com a assessor en matèria d’inversions. Ja era clar que ho hauria de fer des que José Manuel Rodríguez, l’home que va fer invertir la CASS en les bodegues Luis Megía, per exemple, va apel·lar la decisió de primera instància que refutava la demanda d’aquest home, que considera que entre comissions indegudes, interessos i altres la parapública andorrana li deu uns 15 milions d’euros. 

No ha estat fins a darrera hora, però, que la Seguretat Social del Principat ha formalitzat novament la demanda que efectua contra Rodríguez: si l’empresari ara ja jubilat demana allò que suposadament s’havia pactat al seu dia i no se li va pagar, la CASS reclama més de set milions d’euros, que és la xifra en què quantifica els danys i perjudicis -que s’haurien produït encara en pessetes, uns 8.000 milions de pessetes a l’època- que les inversions fetes sota el suposat consell de l’empresari espanyol haurien causat. Tot plegat en la controvertida etapa d’Antoni Ubach al capdavant de la parapública. Al capdavant de la direcció, perquè al consell d’administració hi havia altres integrants de la societat política andorrana.

Façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.

Relacionat

La Justícia espanyola es renta les mans en el conflicte entre la CASS i un intermediari inversor

Rodríguez manté la reclamació i la CASS manté ferma la seva oposició. L'empresari va recórrer ja fa unes quantes setmanes contra la decisió del jutja de primera instància que els darrers dies de maig va refutar les seves pretensions. També va desestimar les de la CASS, en una resolució en què quedava clar que es rentava les mans d’un afer que afecta una institució estrangera (no espanyola) i que data de tres dècades enrere. No obstant, i en contra de les pretensions de la parapública, per ara no s’ha considerat que la demanda de l’empresari jubilat (78 anys) està prescrita. Hi ha hagut tants plets entre una part i l’altra pel mig que ha fet córrer els terminis de prescripció.

En primera instància, el jutjat va desestimar la demanda de Rodríguez al·legant que Ubach, com a director general de la CASS, no estava mandatat pel consell d’administració per firmar els acords que va firmar amb l’assessor espanyol; i també va descartar les pretensions de la parapública justificant-ho en aquest cas amb el fet que totes les accions interposades a Espanya per la CASS contra Rodríguez, sigui per la via penal o per la via civil, van acabar amb l’absolució de l’empresari, que manté que ell no tenia perquè saber si Ubach tenia poders per signar el el contracte d’assessorament o no fer-ho.

L'afer arribarà ara a l'Audiència provincial de Madrid.

Relacionat

L’empresari que va assessorar la CASS en matèria d’inversions la dècada de 1980 insisteix

Aquesta és l’essència del recurs de l’empresari espanyol, contra el qual fa ben pocs dies la CASS ha presentat la seva oposició. I esgotant pràcticament els terminis establerts per fer-ho, i jugant amb els procediments, finalment no només rebutja haver d’abonar quinze milions per comissions i primes indegudes (més els interessos corresponents), sinó que torna a demanar a José Manuel Rodríguez els més de set milions d’euros que ja li havia demanat. Vaja, la cançó de l’enfadós, aquella que mai no acaba.

Etiquetes

Comentaris

Trending