La Batllia només manté un acusat en el cas del ‘botellot dels menors’ de Sa Calma

L’últim cap de setmana de febrer del 2021 una desena d’adolescents van beure de forma excessiva fins que alguns van arribar al coma etílic i algun hauria suposadament abusat d’una companya

Restes d'un 'botellot' juvenil.
Restes d'un 'botellot' juvenil. ARXIU

La Batllia ha arxivat els darrers dies l’acusació que mantenia contra diversos menors que l’últim cap de setmana de febrer del 2021 van participar en un ‘botellot’ en un indret de la zona de Sa Calma, a Escaldes, que va acabar amb múltiples presumptes excessos inclòs el suposat abús a una de les adolescents que participaven en la trobada, en què alguns dels participants van pràcticament arribar al coma etílic.

Després de mesos d’instrucció, la Batllia ha deixat -almenys per ara- fora de qualsevol cas punible tots els implicats excepte un, sobre el qual la fiscalia continua considerant que té responsabilitats. L’afer s’està tramitant de forma molt discreta pel fet que els implicats són menors. Tots voltaven en el moment dels fets els 14-15 anys. La noia que hauria estat víctima dels suposats abusos va fins i tot canviar de centre educatiu arran d’aquells fets. Alguns dels altres implicats també s’haurien considerat assetjats amb posterioritat a l’esclat de tot plegat.

Les restes d'un botellot

Relacionat

Investiguen un ‘botellón’ que va causar una greu intoxicació etílica a diferents menors

Judicialment, l’afer va esclatar uns dies després. El divendres següent al ‘botellot’, la batlle que dirigia la investigació coordinant l’actuació policial iniciada arran d’una denúncia va activar el control de tots els menors implicats. I, especialment i entre altres diligències, va comissar els telèfons mòbils de tots els menors. Suposadament, a través de les xarxes socials s’haurien d’haver pogut reconstruir els fets.

Gairebé vint mesos després de tot plegat, la Batllia hauria considerat que no hi ha suficients elements per mantenir l’acusació en la immensa majoria dels processats. Sí que està clar que els joves, els menors, van beure de forma excessiva i que a molts d’ells no se’ls va posar gens bé la ingesta d’alcohol. Però sobre altres excessos només es manté una acusació. Davant la resta no només s’ha arxivat el cas sinó que se’ls han retornat els telèfons comissats al seu dia.

Etiquetes

Comentaris

Trending