Investiguen un ‘botellón’ que va causar una greu intoxicació etílica a diferents menors

L’autoritat judicial té oberta una causa en el marc de la qual ha procedit a detenir diversos implicats els darrers dies per mirar d’aclarir els excessos que s’haurien comès en la trobada

Les restes d'un botellot
Les restes d'un botellot ARXIU

La Batllia té oberta una investigació en relació amb una trobada entre una desena de menors que haurien consumit alcohol a l’engròs fins que alguns d’ells van acabar patint una notable intoxicació etílica. El cas s’està portant amb molta discreció, primer, per l’edat dels implicats i, després, per la gravetat que poden arribar a tenir els eventuals excessos que s’haurien comès en el marc del ‘botellón’ i arran dels efectes de l’alcoholèmia. Jurídicament, ja s’han practicat diverses detencions i processaments.

Les autoritats judicials i policials, segons fonts jurídiques, estan molt preocupades pels fets que es miren d’aclarir -a tot plegat els investigadors esperen que hi ajudi a aclarir el fet que s’han comissat els telèfons mòbils de tots els implicats, amb la idea de poder recuperar, eventualment, alguna gravació o alguna conversa que pugui ajudar a aclarir com es va succeir el ‘botellón’ i els excessos que el van envoltar- però, sobretot també, perquè es tracta de menors força joves. Tots els implicats tindrien menys de setze anys, segons que han assegurat algunes fonts.

Els fets van succeir el cap de setmana passat però la investigació s’ha accelerat les darreres hores, per exemple, comissant els mòbils dels adolescents per mirar d’obtenir més detalls

Els fets haurien succeït el cap de setmana passat en algun punt exterior de la parròquia d’Escaldes, a distància del nucli urbà. No és inhabitual que els joves adquireixin begudes alcohòliques i després vagin a consumir-les sense mesura tot escoltant música, xerrant o el que s’escaigui. No han transcendit detalls del cas que ara s’investiga, però sí que sembla obvi que la trobada hauria estat llarga i l’alcohol consumit, força voluminós.

En ser tots els implicats menors, les diligències, els passos que s’han de fer, són més feixucs per tal que hi hagi una major protecció de totes les parts. I qualsevol pas ha d’estar validat per un jutge. Les primeres indagacions s’haurien iniciat a principi de setmana. Però no hauria estat fins divendres que el procés hauria agafat volada. Segons les fonts consultades, veient que els fets ocorreguts el cap de setmana continuaven portant cua, la batlle que supervisa el cas va decidir donar un impuls a la investigació.

D’aquesta manera, va acordar formalment, jurídicament, la detenció d’alguns dels participants en el ‘botellón’ i la presa de declaració dels altres. Per ara, els arrestos van ser poc més que un tràmit jurídic -amb les repercussions legals que això té, és clar-, perquè finalment cap dels implicats no van haver d’ingressar al centre penitenciari. La batlle va adoptar altres mesures de control en l’àmbit familiar dels menors. La investigació continua oberta i encara hi ha diversos serrells per esbrinar o, almenys, per acabar d’aclarir.

Comentaris (7)

Trending