La Batllia fa detenir un controvertit advocat per haver amenaçat una parella de policies

Els agents haurien acudit dissabte al domicili del lletrat a notificar-li alguna resolució judicial i hi va haver un altercat arran del qual la fiscalia hauria interessat l’arrest del jurista

Cotxes policials en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Cotxes policials en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Un controvertit advocat s’ha passat -almenys- tot aquest dilluns en règim de detenció després que dissabte mantingués un altercat amb una parella de policies que van acudir al seu domicili a notificar-li una resolució judicial. Arran de l’enganxada amb els agents, que tant sí com no haurien volgut lliurar-li en persona la documentació, la fiscalia va interessar la detenció del lletrat davant la Batllia, que ha dictat un aute autoritzant l’arrest per sengles delictes contra l’honor i contra la llibertat. És a dir, per insults i amenaces.

Processat i fins i tot condemnat en diverses causes, l’advocat en qüestió fa temps que se sent perseguit per la Justícia andorrana i els seus col·laboradors necessaris. D’aquí que se li posés d’allò més malament, segons les diverses fonts consultades, que una patrulla de policia es presentés dissabte a intentar notificar-li la resolució judicial. L’home estava ocupat en altres menesters quan els agents van trucar a la porta i haurien estat la dona i els fills, menors d’edat, els qui haurien atès la crida policial.

El jurista, que ja ha estat processat i condemnat per afers diferents amb anterioritat, considera que és víctima d’una persecució constant i lamenta, asseguren les fonts, la perversió del sistema. Polític i judicial

Però els agents es van entestar en què havia de ser l’interessat qui, sí o sí, havia de recollir la documentació. I aquí hauria estat quan es va iniciar l’altercat. Visiblement esverat, l’advocat hauria aparegut per, no de la millor manera possible, retreure als policies que fossin ells i no cap operador judicial -un nunci, per exemple- els qui acudissin a lliurar-li la paperassa i que, a més a més, ho fessin en dissabte. A banda de no voler rebre la notificació en qüestió, l’home, nerviós, hauria deixat anar uns quants improperis.

Insults, amenaces… Com que els agents haurien gravat amb les càmeres l’esdevingut, segurament es podrà aclarir del tot la situació. La qüestió és que l’un no creia que n’hi hagués per tant -més enllà dels insults i una referència a armar-la o les armes- i els altres van tenir clar que se’ls estava insinuant una amenaça de mort o similar. En fi. Que els uniformats haurien fet el corresponent informe i la fiscalia, davant el lletrat de què es tracta i algun dels seus antecedents, hauria interessat davant la Batllia que es detingués el jurista. La batlle de guàrdia hauria accedit a l’arrest i aquest matí han acudit agents de policia al domicili del lletrat. Era a l’exterior i no han hagut ni de trucar.

Se l’acusa, com s’ha dit, d’un delicte contra l’honor i un altre contra la llibertat. Contrariat amb la situació, l’home n’hauria deixat anar alguna de fresca també durant la jornada d’aquest dilluns. Considera que és víctima d’una persecució constant i lamenta, asseguren les fonts, la perversió del sistema. Polític i judicial. Davant la policia ha activat el propi advocat un procediment d’ ‘habeas corpus’. És a dir, denunciava que la seva detenció era il·legal i que se l’estava retenint indegudament. No se li hauria donat la raó i aquest vespre ha passat a disposició judicial.

Comentaris (8)

Trending