Andorra la Vella avalua com executar la sentència que l’obliga a readmetre un caporal de circulació

La sala administrativa del Tribunal Superior va concloure que el procediment a partir del qual es va acomiadar el funcionari per reiteració de faltes disciplinàries era inadequat

Despatx del servei de circulació d'Andorra la Vella.
Despatx del servei de circulació d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella i els seus serveis jurídics estan “estudiant” la sentència recentment dictada per la sala administrativa del Tribunal Superior i que obliga a readmetre un caporal del servei de circulació que va ser acomiadat l’abril del 2019. La corporació està “avaluant” com executar la resolució. Té sis mesos, almenys inicialment, per donar compliment a la resolució judicial.

Al seu dia, la corporació comandada per Conxita Marsol atribuïa al funcionari acomiadat la mala maror que es vivia al servei, mentre que l’agent en qüestió considerava que era víctima d’un assetjament alhora que creia que se’l volia apartar per tal de col·locar al seu lloc persones de la confiança estricta de la majoria. Sia com vulgui, se li van acumular un seguit de faltes greus, se li van transformar en una de greu i se’l va fer fora.

Una imatge de la seu del Servei de Circulació d'Andorra la Vella.

Relacionat

La Justícia obliga el comú d’Andorra la Vella a readmetre un agent de circulació que va fer fora

Ara el Tribunal Superior confirma la sentència de primera instància que va concloure que el procediment era inadequat atès que no s’havia posat en marxa cap expedient disciplinari, amb la qual cosa s’havia causat una indefensió al funcionari. Tampoc no va acceptar la sala la pretensió del comú d’aturar qualsevol decisió fins que no es resolgui una causa penal que es va impulsar contra el funcionari quan ja estava acomiadat. Una causa que està tot just en diligències prèvies.

El tribunal obliga el comú a readmetre el funcionari i que sigui aquest qui acabi decidint si vol continuar en el lloc de feina que tenia o si, una vegada tornat a integrar al servei, és millor liquidar-lo degudament en virtut d’un procediment no causal. A més, se li hauran d’abonar tots els salaris que hauria percebut des de l’abril del 2019 i fins que es decideixi com s’executa la sentència.

Comentaris (7)

Trending