Els advocats faran seguiment a la col·legiada que haurà de fer tractament mèdic

El col·legi ja havia intentat convèncer la lletrada, absolta ara d’un delicte de discriminació, perquè es posés en mans de professionals que l’ajudessin a controlar els seus trastorns

Seu del Col·legi d'Advocats.
Seu del Col·legi d'Advocats. ARXIU

El Col·legi d’Advocats farà el seguiment pertinent perquè la col·legiada recentment absolta d’un delicte de discriminació però a qui el Tribunal de Corts ha imposat una mesura de tractament mèdic realment compleixi el que se li ha ordenat. És la manera que ha considerat el tribunal, i que també creuen els professionals de l’advocacia, perquè la lletrada pugui controlar els seus trastorns i el seu comportament sigui normal.

La dona, col·legiada des de fa prop d’una dècada al Principat, hauria protagonitzat diversos altercats tant amb uns veïns com amb els ocupants d’un bus d’un trajecte entre Barcelona i Andorra que també va fer l’advocada. La lletrada hauria proferit diverses paraules que s’entenien com a discriminatòries però respecte de les quals n’ha exculpat el Tribunal de Corts la seva responsabilitat. Tampoc l’ha inhabilitat per a l’exercici professional però sí que li ha imposat un tractament mèdic que durant la vista la jurista ja va avançar que rebutjaria.

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia aquest dijous.

Relacionat

Tractament psicològic, sí; inhabilitació com a advocada, no

Integrants del col·legi professional, amb components de la junta al capdavant, ja haurien intentat al seu dia convèncer la lletrada que se sotmetés al control mèdic, perquè amb els brots que suposadament pateix controlats, el seu comportament professional és més o menys normal. La complexitat, segons les fonts consultades, vindria quan esdevindrien els episodis psicòtics.

Per aquest motiu, i tal i com faran les autoritats judicials, de garantir la correcta execució de la sentència que imposa el tractament mèdic, també passarà el mateix amb el Col·legi Oficial d’Advocats. Evidentment no hi haurà cap restricció en l’exercici professional, però sí que es mirarà d’assegurar que l’advocada en qüestió es posarà degudament en mans dels metges que pertoqui.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending