Jover assegura que la intervenció d’Assegurances Generals dóna “credibilitat a la plaça financera”

El titular de Finances deixa clar que l’autoritat financera ha actuat amb independència i per “protegir la pròpia companyia i els interessos de les persones que hi han confiat”

-
-
El ministre de Finances, Eric Jover, considera que la intervenció d’Assegurances Generals per part de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) dóna “suport i credibilitat a la plaça financera”. L’assumpció del control per part del supervisor del sistema assegurador tindria per objecte principal “protegir els interessos de la pròpia companyia i de les persones que hi han fet confiança”.

Jover s’ha referit públicament per primer cop a la decisió de l’AFA implementada el passat 16 d’agost i ho ha fet assegurant que “hem de ser molt curosos” i recordant que la mesura “és temporal” encara que no hi ha cap data en què la intervenció de l’asseguradora hagi de revertir. El ministre de Finances ha explicat també que el supervisor ha actuat amb total independència i que, això sí, va enviar una comunicació al Govern en què no s’hi exposava gran cosa més del que l’AFA va comunicar públicament a través d’un edicte al BOPA i una nota a la seva pàgina web.

El responsable ministerial ha explicat la intervenció “és un element greu” però que l’AFA “té suficients” indicis d’una suposada manca de solvència i dificultats econòmiques d’Assegurances Generals com per haver-la implementat. Jover ha reconegut estar al cas del neguit del sector assegurador tot i que ni les empreses ni les associacions que les representen no s’han dirigit al Govern i “desconec si hi ha hagut reunions” amb el regulador.

-

Relacionat

L’AFA voldria descobrir el motiu de les pèrdues d’algunes inversions fetes per Assegurances Generals
-

Relacionat

Analitzen ordinadors d’Assegurances Generals a la recerca de tripijocs 
-

Relacionat

L’AFA assegura que ha agafat el control d’Assegurances Generals per les dificultats financeres que pateix
-

Relacionat

Silenci ‘assegurador’ davant el temor d’un ‘contagi’
El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

La primera jornada d’intervenció a Assegurances Generals es tanca sense incidències
-

Relacionat

El sector assegurador feia anys que reclamava al Govern que “posés ordre” a Assegurances Generals
-

Relacionat

Assegurances Generals, intervinguda

Comentaris (1)

Trending