La primera jornada d’intervenció a Assegurances Generals es tanca sense incidències

La propietat comença a perfilar el recurs administratiu contra la decisió de l’AFA que té deu dies hàbils per formalitzar

El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.
El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.
Assegurances Generals ha tancat la primera jornada posterior a la decisió de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) de monitoritzar-la amb un nou administrador amb aparent normalitat. El dia ha transcorregut, segons fonts oficials, “sense incidències”. La companyia ha rebut, això sí, diverses trucades -més que visites presencials, que també- de clients i contraparts interessades en tenir detalls de la situació.

“S’ha fet la producció normal de qualsevol dia”, han assegurat les fonts, que hi han afegit que s’havien rebut alguns clients i s’havien fet algunes declaracions de sinistres com sol ser habitual després de molts caps de setmana. També és cert que ens trobem a mitjan agost i l’activitat del país -que no és ni especialment voluminosa a la companyia ni tampoc seria l’essència de les suposades anomalies detectades- és força baixa. En cap cas s’han format cues de gent ni res de similar.

Tant el Govern com l’AFA mantenen un silenci sepulcral. I la nova administració d’Assegurances Generals està duent a terme un mandat del supervisor sota uns termes que ara per ara no han transcendit. Justament, l’interventor designat pel regulador ha estat el primer en acudir a les instal·lacions del carrer Sant Salvador d’Andorra la Vella. Després hi han anat acudint diversos treballadors. A les 8 del matí ni un sol client esperava per demanar explicacions o dur a terme qualsevol gestió.

Jordi Torrellas ha acudit a la seu de l’empresa quan faltaven deu minuts per les 8 del matí. L’administrador nomenat per l’AFA tenia les claus del recinte després que divendres, amb membres de l’AFA, un saig i agents de policia canviessin els panys de la porta de la companyia per assegurar que els dos responsables i propietaris de la companyia fins divendres, destituïts provisionalment, poguessin entrar a les instal·lacions. Torrellas ha sortit un moment a l’exterior però ha evitat qualsevol contacte simulant una conversa telefònica.

Tant el Govern com l’Autoritat Financera mantenen un silenci sepulcral davant la primera vegada que l’administració assumeix el comandament -per ara provisional- d’una asseguradora

Amb posterioritat han arribat ben bé mitja dotzena de treballadors, amb aparent normalitat però també amb l’expectativa de comprovar com aniria la jornada. Passat 1/4 de 9 del matí, i com solia ser normal fins divendres, ha arribat a les immediacions de la companyia, sense acostar-s’hi ni fer cap intenció d’acudir-hi, el destituït vicepresident d’Assegurances Generals Amadeu Calvó. Més tard sí que hi hauria accedit però sense cap possibilitat de fer cap tipus de moviment relacionat amb l’asseguradora. A les mateixes instal·lacions de la companyia Calvó hi tindria domiciliades altres societats que sí que pot administrar sense cap inconvenient. 

El president i director general d’Assegurances Generals, Jaume Calvó, també s’hauria personat a primera hora del matí a les instal·lacions de l’empresa. Ho hauria fet per poca estona i acompanyat d’un advocat. Els fundadors de la companyia ja haurien estat tot el cap de setmana analitzant la resolució dictada divendres per l’AFA. I es preveia que avui mantinguessin diversos contactes amb els seus assessors jurídics en vista a plantejar el recurs que tenen dret a interposar contra la decisió del supervisor financer -assegurador en aquest cas- en el termini de deu dies hàbils. 

Les mesures dictades en el marc de la resolució comunicada divendres són cautelars i provisionals. Es pretén tenir al detall tota mena d’informació sobre la companyia, fins i tot aquella que Assegurances Generals s’havia oposat a lliurar atenent que estava legalment fora de lloc. Dimecres de la setmana passada, els responsables de l’asseguradora haurien respost el darrer requeriment fet fins llavors pel regulador.

Malgrat que la situació suposada complicada i fins i tot controvertida d’Assegurances Generals era vox populi en el sector des de feia temps, anys, també en el món assegurador del Principat es manté total discreció. Les associacions que aglutinen les companyies han declinat per ara pronunciar-se sobre l’afer i, alhora, tampoc a títol individual cap empresa del sector vol comentar públicament la situació atès que, oficialment, cap d’elles no sap amb exactitud què s’està dirimint o mirant d’aclarir.

-

Relacionat

El sector assegurador feia anys que reclamava al Govern que “posés ordre” a Assegurances Generals
-

Relacionat

Assegurances Generals, intervinguda

Comentaris (2)

Trending