Analitzen ordinadors d’Assegurances Generals a la recerca de tripijocs 

Més enllà del control de la companyia que fa l’autoritat financera, la Batllia també investiga possibles males praxis i totes les pòlisses de vida estan bloquejades

-
-
La Batllia s’ha afegit a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) en el control i gestió d’Assegurances Generals. En concret, està adoptant mesures tendents a descartar -o confirmar, segons com es vulgui interpretar- eventuals males praxis en l’administració de la companyia i, fins i tot, analitzar si s’estaven fent tripijocs de presumpta naturalesa delictiva a partir de l’oferiment d’alguns productes de vida. Per tot plegat, els darrers dies s’han retirat de les instal·lacions de carrer Sant Salvador alguns ordinadors i servidors informàtics, per evitar que es puguin perdre dades.

De fet, i tal i com l’AFA va anunciar ahir a través de la seva pàgina electrònica, hi ha elements prou substancials per considerar que Assegurances Generals travessava dificultats financeres. Aquest seria el motiu de l’assumpció del control de la companyia per part del supervisor. Però després dels primers dies de monitorització directa del regulador i davant d’altres sospites es vol anar més enllà i comprovar si les dificultats eren causa de males praxis o si els problemes econòmics haurien comportat que s’haguessin realitzat operacions més enllà del permès i que posarien en risc tota la companyia (i, per tant, els seus clients) o, com a mínim, una part important d’ella. De fet, tot el que és la divisió de vida està pràcticament inoperativa. Segons fonts coneixedores del cas, totes les assegurances de vida estan hores d’ara bloquejades. La resta de productes i dependències funcionen amb normalitat.

Els ordinadors i servidors que s’haurien retirat estarien ubicats o tindrien relació amb els productes de vida. Des que dilluns va agafar el comandament d’Assegurances Generals l’administrador nomenat per l’AFA, ningú no ha pogut accedir a la part de les dependències que, ja de per sí en la distribució d’espais de la companyia, estaven destinats al que popularment es coneix com a vida. Des de fa un temps s’estarien comercialitzant, asseguren les fonts, un producte destinat o pensat per a persones amb diners dipositats al Principat i no declarats a les seves jurisdiccions d’origen que estaria ara, i especialment, mirant-se amb lupa per part dels investigadors.

Més enllà de l’anàlisi ara també realitzada per la Batllia, hi ha un cert enfrontament -sense que arribi la sang al riu, que quedi clar- entre l’AFA i el Govern. Malgrat que el supervisor és independent, entén l’executiu, segons fonts properes al Govern, que l’autoritat financera hauria d’haver facilitat alguns detalls més de l’operació, com a mínim, al ministeri de Finances. Però segons les fonts no ha estat així i la gestió del cas, en l’àmbit administratiu, correspon totalment a la direcció general de l’AFA liderada per Ramón López.

-

Relacionat

L’AFA assegura que ha agafat el control d’Assegurances Generals per les dificultats financeres que pateix
-

Relacionat

Silenci ‘assegurador’ davant el temor d’un ‘contagi’
El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

La primera jornada d’intervenció a Assegurances Generals es tanca sense incidències
-

Relacionat

El sector assegurador feia anys que reclamava al Govern que “posés ordre” a Assegurances Generals
-

Relacionat

Assegurances Generals, intervinguda

Comentaris (1)

Trending