L’AFA voldria descobrir el motiu de les pèrdues d’algunes inversions fetes per Assegurances Generals

Els assessors jurídics de la companyia asseguradora ultimen les al·legacions que presentaran contra la resolució d’intervenció adoptada pel regulador

-
-
Els responsables d’Assegurances Generals estan convençuts que la decisió de l’Autoritat Financera (AFA) d’intervenir la companyia obeeix a la voluntat d’aclarir el motiu que hauria generat pèrdues en algunes de les inversions fetes per la companyia per garantir la divisió de vida de l’asseguradora, que segueix bloquejada. El control del supervisor es manté i l’empresa, segons fonts coneixedores del cas, està preparant la resposta a la resolució del regulador.

Tant l’AFA com la companyia mantenen un sepulcral silenci i no ni ha res clar -almenys públicament- sobre el motiu pel qual s’hauria assumit l’administració de l’empresa des del supervisor. Fonts del sector mantenen que hi ha una qüestió de solvència i que el regulador hauria volgut garantir que no hi ha una mena de cobertura piramidal. És a dir, que no hi hagués una absència de les provisions i les reassegurances necessàries i que els sinistres es cobrissin -o s’intentessin cobrir mentre fos possible- amb les aportacions fetes per les noves pòlisses.

Fonts properes a la companyia han assegurat que tot sembla indicar que l’AFA voldria estudiar el perquè de les pèrdues sofertes per les inversions fetes. Segons aquestes fonts, pel comportament dels mercats, tant al 2009 com l’any passat hi hauria hagut unes pèrdues importants que, no obstant això, i en mantenir-se les inversions fetes en algun cas hi hauria ara una suposada remuntada. Tot plegat, però, es manté en l’escenari de la teoria.

En el terreny de la pràctica, el que és clar és que els assessors jurídics d’Assegurances Generals estan ultimant les al·legacions que es presentaran aquesta mateixa setmana a la resolució dictada per la direcció general de l’AFA i per la qual es destituïen tres càrrecs de la companyia i de la mateixa n’agafava el control el supervisor. Les fonts consultades han preferit no avançar ara per ara per on anirà la suposada línia de defensa de la companyia. Sí que hi hauria raons de fons i de forma o procedimentals.

Si la direcció general tomba l’argumentari que s’exposi en les al·legacions, una vegada es notifiqui aquesta desestimació, l’asseguradora tindrà 30 dies naturals per presentar un recurs contra la decisió eventual de Ramón López ara ja davant del plenari del consell d’administració del supervisor. En tot cas, en ser la primera vegada que s’adopta una mesura d’aquestes característiques en una companyia d’assegurances tot està una mica en el terreny de l’exploració.David Valero, al centre, en la presentació de 'Paulino'. | ARXIU

Un expert en Ciències Actuarials i en la història del Barça per donar suport a l’administrador 

El fundador d’IIB Jordi Torrellas continua al capdavant de l’administració d’Assegurances Generals per ordre de l’AFA. Però els darrers s’hauria incorporat per donar-li suport un expert en ciències actuarials i financeres, i concretament en estudis actuarials en matèria de vida i pensions. El reforç, que estaria al capdavant d’una consultoria barcelonina, es diu David Valero, i entre altres particularitats anecdòtiques s’escau que és autor (a quatre mans amb Ángel Iturriaga) de la biografia novel·lada titulada ‘Paulino’, en referència a un futbolista d’origen filipí que va ser un dels primers mites del Barça. Alcántara va jugar al club blaugrana del 1912 al 1927, quan es va retirar per dedicar-se a la medicina sent durant dècades -fins que no ha arribat Messi- el màxim golejador de la història del club amb 395 gols en 399 partits. 

-

Relacionat

Analitzen ordinadors d’Assegurances Generals a la recerca de tripijocs 
-

Relacionat

L’AFA assegura que ha agafat el control d’Assegurances Generals per les dificultats financeres que pateix
-

Relacionat

Silenci ‘assegurador’ davant el temor d’un ‘contagi’
El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

La primera jornada d’intervenció a Assegurances Generals es tanca sense incidències
-

Relacionat

El sector assegurador feia anys que reclamava al Govern que “posés ordre” a Assegurances Generals
-

Relacionat

Assegurances Generals, intervinguda

Comentaris (3)

Trending