El sindicat de la policia fa suport als agents que es querellaran contra un inspector major

Ja al seu dia el CFPA va mostrar la seva incredulitat amb el fet que el comandament hagués recorregut a eines que el propi ministeri va considerar il·legals per poder obrir un expedient disciplinari als funcionaris

L'anagrama que representa el CFPA.
L'anagrama que representa el CFPA. cfpa

El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) fa suport total als cinc agents que han decidit presentar una querella contra l’inspector major que com a màxim comandament operatiu els va obrir expedients disciplinaris per la presumpta comissió d’infraccions greus. Els expedients en qüestió els va arxivar el ministeri d’Interior en considerar que el comandament policial havia usat per reunir elements contra els funcionaris eines il·legals.

L’inspector hauria recuperat unes imatges de les càmeres de vídeo-vigilància del despatx del Pas de la Casa per comprovar si els funcionaris treballaven o no. En considerar que no havien fet el que s’esqueia que fessin i que havien fet constar en el full de servei, va considerar el comandament que els policies havien alterat el full de servei. Però les imatges en qüestió, segons el ministeri, no es podien usar per a la finalitat utilitzada.

Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.

Relacionat

Querella contra l’inspector en cap de les patrulles pel cas dels expedients del Pas de la Casa

Entenen els agents inicialment expedientats i els seus assessors legals que l’inspector hauria de conèixer fil per randa la llei de seguretat pública, que és una de les claus dels funcionaris de policia que formen part de la unitat de seguretat ciutadana, de les patrulles. Encara que s’estan valorant de quins delictes s’acusarà l’inspector, probablement se li atribuirà una escolta il·lícita i una presumpta prevaricació.

Ja al seu dia el CFPA va mostrar la seva incredulitat amb el fet que el comandament hagués recorregut a eines que el propi ministeri va considerar il·legals per poder obrir un expedient disciplinari als funcionaris i l’executiva del sindicat va assegurar que estaria al costat dels policies per allò que fes falta. Es dona el cas, a més, que els cinc funcionaris estan afiliats a l’organització sindical. Si escau, l’CFPA s’adherirà a la querella si acaba essent admesa a tràmit.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending