Querella contra l’inspector en cap de les patrulles pel cas dels expedients del Pas de la Casa

Els cinc agents que inicialment van ser ‘perseguits’ per suposadament haver alterat el full de servei decideixen iniciar accions penals contra el màxim responsable operatiu de l’àrea

Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.
Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.

Els cinc agents al seu dia destinats al Pas de la Casa contra els quals es va iniciar un procés disciplinari per suposadament haver alterat el full de servei han decidit iniciar accions penals contra l’avui inspector major responsable de l’àrea de seguretat ciutadana, per tant, el cap operatiu de la divisió de patrulles. L’objectiu dels implicats es interposar en un termini màxim de dues setmanes una querella criminal contra el comandament policial que els va obrir l’expedient.

La infracció greu de què s’acusava els funcionaris va ser arxivada pel ministeri d’Interior en considerar que les eines usades per l’inspector per obrir l’expedient no havien estat correctes. O com es deia en la resolució d’arxiu, s’havia fet una utilització il·lícita de les càmeres de vídeo-vigilància de les dependències policials del Pas de la Casa. Per tant, i després de valorar-ho, els agents consideren que si el comandament va usar il·lícitament uns instruments que estant al seu abast sí que hauria pogut fer servir correctament d’una altra manera, és que presumptament va poder cometre un delicte.

Josep Maria Rossell en un acte recent del cos de policia.

Relacionat

Interior fa ‘carpetada’ a l’afer dels expedients policials del Pas de la Casa

En conseqüència, i tenint en compte, han assegurat les fonts, que l’inspector, com a màxim responsable operatiu dels serveis policials de proximitat i seguretat ciutadana hauria de conèixer perfectament la Llei de seguretat pública, que és la que hauria infringit, han donat instruccions als seus assessors legals perquè redactin la millor querella criminal que puguin elaborar. Hores d’ara, segons les fonts consultades, s’està valorant quins delictes suposats es podria imputar al comandament de la policia.

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.

Relacionat

La direcció de la policia intenta gestionar internament el cas dels ‘expedients del Pas’

Però, pel moment, el que s’observa d’entrada és que hi hauria hagut una escolta il·legal atès que l’ús aparentment il·lícit de les gravacions es podria assimilar a aquell delicte que, a més, en el seu epígraf enunciatiu inclou també les ‘conductes afins’. L’altre element que s’està avaluant és una possible prevaricació atès que l’inspector hauria acudit al visionat de les imatges per poder aconseguir elements per obrir l’expedient als agents.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending