Seleccionades dues vigilants penitenciàries per al control de l’àrea de salut mental

La conversió del mòdul de menors en l’espai on haurà d’ingressar l’autor confés del crim de Vila i el projecte sociosanitari que l’ha d’acompanyar encara és molt embrionari

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

Les dues persones uniformades que s’hauran de fer càrrec del control i vigilància del mòdul penitenciari de salut mental ja estan seleccionades. Es tracta de dues agents penitenciàries que voluntàriament es van presentar al procediment exprés convocat per la direcció d’Institucions Penitenciàries després que el Govern decidís crear l’àrea de salut mental que no té cap altre objectiu que donar resposta a la condemna imposada a l’autor confés del crim de Vila.

Una de les escollides és una carcellera de notable llarga trajectòria ja al centre mentre que l’altra agent triada forma part de les darreres promocions de funcionaris que han accedit a la presó. En principi, sobre aquestes dues dones recaurà la responsabilitat del control dels interns -en principi al mòdul en qüestió, adaptant l'actual dels menors, només hi serà internat l’home resident d’origen togolès que el setembre del 2020 va assassinar a Vila un empresari francès- i s’encarregaran de l’acompanyament dels altres professionals que hagin de treballar en l’àrea.

Un dels investigadors puja cap al pis on es va produir l'assassinat.

Relacionat

L’assassí de Vila anirà al Superior per reduir els 25 anys d’internament imposats per Corts

Segons diverses fonts, una àrea com la recentment creada és més complexa del que es vol donar a entendre o el que sembla que es vol fer veure. De fet, el projecte sociosanitari que ha d’acompanyar una àrea com l’esmentada està totalment en una fase molt incipient. Tampoc és clar, o almenys no ha transcendit, si les dues agents seleccionades hauran de seguir algun tipus de formació específica -que seria el recomanable- davant una tasca nova al Principat i que és molt més específica i sensible que el treball penitenciari ordinari.

Comentaris

Trending