Institucions Penitenciàries reconstrueix l’organigrama ‘tallant’ del tot amb l’ex-director adjunt

L’ex-número 2 del centre Alarcón, que inicialment havia estat vetat pel ministeri d’Interior, torna a guanyar galons en lloc d’afins a Magrinyà

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

El centre penitenciari ja té pràcticament reconstruït el seu organigrama directiu després de la destitució del número 2 del centre Oriol Magrinyà i la seva substitució per Carles Oferil. La recomposició dels principals quadres de comandament ha suposat la ‘sortida’ dels afins a Magrinyà i la promoció, de nou, de personal proper al director Miquel Àngel Garcia. Un fet clau és el nou ‘ascens’ d’Ismael Alarcón.

Alarcón va ser director adjunt amb Garcia i quan aquest va ser apartat arran d’una causa judicial que se li va obrir, va continuar de número 2 del centre amb Francesc Tarroch. Quan hi va haver canvis ja amb Josep Maria Rossell com a ministre d’Interior per tal de rellevar l’oficial de policia que exercia la direcció penitenciària en comissió de serveis però arribava a la jubilació, una de les condicions que Rossell va posar a Garcia per nomenar-lo director era que no podia comptar amb Alarcón.

Qui havia estat número 2 hauria percebut unes primes de manera indeguda per un error de l’administració i el titular d’Interior, a la seva manera, li ho va fer pagar. Garcia va crear una dupla de conveniència amb Magrinyà que com molts auguraven llavors acabaria com el rosari de l’aurora. Però tal deu ser el desencant de Rossell amb Magrinyà que ara ha permès que Alarcón torni a guanyar cert protagonisme en l’organigrama.

Aquest mateix dimecres el Govern ha autoritzat tot un seguit d’adscripcions temporals que comporten el retorn d’Alarcón a una plaça d’oficial, en aquest cas a l’àrea de custòdia i execució de penes, en el lloc d’August Guardiola, home de la confiança de Magrinyà i que ha quedat cessat com a oficial temporal i retorna a la plaça consolidada de sotsoficial de primera adscrit a la mateixa àrea citada. Altres adscripcions que s’han acordat, també en relació amb l’àrea en qüestió, són les de Meritxell Garcia (sotsoficial de primera) i Fabrice Richomme (sotsoficial). I Josep Maria Vivo es destina a l’àrea sanitària, de reinserció i menors com a sotsoficial.

Comentaris (13)

Trending