Segons diverses fonts, el resident de 32 anys empresonat des del 9 de setembre per uns fets que haurien ocorregut al domicili que compartia amb la víctima el 14 de juliol, no està d’acord amb el posicionament que mostra la fiscalia en el seu cas -el processat sempre ha negat que hi ha hagués hagut penetració i hauria jurat i perjurat que va ser la noia qui va buscar el contacte físic- i hauria exigit al batlle que instrueix la seva causa que el rebi immediatament per tornar a exposar la seva versió, que decau davant una gravació aportada per la víctima.
Com que l’intern que va deposar la seva actitud fa uns dies, va ser finalment rebut pel batlle que dirigeix la investigació del cas en què es troba immers, aquest segons reclús hauria considerat que és el millor sistema per aconseguir la seva pretensió, no sense avisar també que tenia intenció de fer-se mal. En tot cas, se l’hauria situat en una cel·la de vigilància especial per seguir-lo amb cura, i tot plegat enmig d’una fractura cada vegada més important a la Comella entre el personal tècnic i el personal uniformat.
REUNIÓ AMB LA MINISTRA
Aquest dilluns mateix s’ha dut a terme una reunió entre la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, els directors del centre penitenciari i el personal d’infermeria, psicòlegs i treballadors socials. La trobada arriba després que fos la pròpia titular ministerial la que frenés la posada en marxa d’unes mesures de suposada conciliació per als presos que havia decidit aplicar seguint la recomanació del personal tècnic, sanitari, i avalat per psiquiatres externs que fan suport i visites al centre penitenciari.
El fet que la direcció acordés de forma unilateral l’aplicació de mesures com l’increment de les hores de televisió, d’aigua calenta o el fet que es poguessin realitzar trucades telefòniques tots els dies de la setmana, ha suposat un enuig molt important dels sindicats de representants dels treballadors, que fonamentalment tenen com a afiliats els uniformats, encara que no només. A priori, Molné hauria mirat de buscar amb els tècnics solucions alternatives per poder-les consensuar posteriorment amb els sindicats, que cada dia mostren més recel de la direcció del centre.
La gestió d’una població reclusa força més voluminosa que fa pocs anys i, bona part d’ella, afectada per patologies mentals associades a diverses conductes -addicció a alcohol o estupefaents en molts casos- està resultant molt complexa, més encara quan no es disposa no dels espais necessaris ni tampoc de la formació requerida ni, per tant, del personal idoni per poder tractar aquests interns que ni estan bé ells ni faciliten la convivència a interns sense les esmentades patologies.
Comentaris (2)