Bombers d’Andorra ofereix reforços a Catalunya pels incendis que hi cremen

El responsable de la secció forestal tenia aquest dijous una pràctica amb els GRAF de Lleida i aquest dimecres ja es va mobilitzar i ja actua sobre el terreny

Efectes inicials de l'incendi a Baldomar, a Artesa de Segre.
Efectes inicials de l'incendi a Baldomar, a Artesa de Segre. BOMBERS DE LA GENERALITAT

La direcció dels Bombers d’Andorra s’ha posat a disposició de la seva homòloga catalana per si cal enviar des del Principat algun reforç en algun dels focus importants de foc que hi ha a la geografia catalana. Per ara, des de Catalunya no s’ha tornat resposta però sí que al parc central de Santa Coloma ja s’avalua quin dispositiu es podria arribar a enviar en el cas que des de l’altra part es consideri necessari el suport.

A Catalunya hi ha hores d’ara tres incendis importants i que preocupen degut a la sequera que hi ha combinada amb les altes temperatures. Un focus és a Corbera d’Ebre, un altre a Castellar de la Ribera, al Solsonès, i el tercer al tomb d’Artesa de Segre. Justament, en aquest darrer incendi ja hi està treballant un efectiu andorrà.

En efecte, el cap de la secció forestal de Bombers d’Andorra tenia programada per aquest dijous una formació amb el Grup de Suport d’Actuacions Forestals (GRAF) de les terres de Lleida. Veient la situació, el comandament andorrà ja es va posar aquest dimecres a disposició dels bombers catalans i, segons les fonts consultades, ja va ser mobilitzat i malauradament per dir-ho d’aquesta manera està fent una pràctica ben real.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending