El risc d’incendi atura les obres de la nova línia de FEDA entre Encamp i Grau Roig

Els treballs s’han parat a petició del comú de Canillo, després dels dos ensurts amb foc viscuts la setmana passada a Ransol i Soldeu i a l’espera que les precipitacions relaxin el perill

Un dels helicòpter que participava a les obres de la nova línia elèctrica.
Un dels helicòpter que participava a les obres de la nova línia elèctrica.

Les obres de construcció de la nova línia d’alta tensió entre Encamp i Grau Roig fa dies que estan aturades. El motiu? El perill d’incendi forestal. Des del comú de Canillo, arran dels ensurts viscuts la setmana passada, van demanar a FEDA que parés els treballs fins que disminueixi aquest risc, quan hi hagi precipitacions. En el moment de la petició, la companyia treballava a la zona de Tarter.

I justament a prop és on es va viure un dels moments delicats, el passat divendres, quan un llamp va impactar en un pi i el va encendre. Els bombers van poder actuar ràpidament i van evitar que les flames afectessin altres arbres. El fet, però, va demostrar que la situació, encara aquest dijous, és extremadament delicada.

Més també després de l’incendi que va afectar uns 500 metres quadrats als plans de Ransol. Aquest, justament, va tenir el seu origen en uns treballs per col·locar una nova barana a la carretera, subcontractats pel comú. Una primera mesura, llavors, va ser l’aturada de tots els treballs d’aquest tipus. I això ha acabat afectant FEDA.

Un dels aparells que s'han convertit en un malson pels veïns del Tarter.

Relacionat

Les obres de la nova línia de FEDA generen alta tensió al Tarter

La companyia va iniciar les obres de la nova línia, infraestructura que es considera clau per poder afrontar l’increment previst de demanda, l’estiu passat. La previsió és que s’allarguin dos anys i mig. El mes passat ja estaven col·locant torres a la zona propera al Tarter -situació que va generar queixes entre els veïns, especialment pel soroll dels helicòpters-. L’ordre del comú va forçar a deturar-les.

Per ara, és una incògnita saber quan es podran reprendre. I és que tot depèn, bàsicament, del cel. Del temps. De si plou o no. I de si ho fa amb prou quantitat per relaxar l’elevat estrès que pateix la vegetació ja no només a la parròquia sinó a bona part del país. Les tempestes dels darrers dies, que han estat fortes a algunes zones, en canvi, no han estat suficient importants a Canillo. I, per tant, encara, toca esperar.

Comentaris

Trending