Es declara d’interès nacional el projecte Caldes

El Govern ha aprovat el nomenament després de rebre la petició per part de la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, mitjançant una carta i atenent les característiques de l’obra

El passeig del riu que forma part del projecte Caldes.
El passeig del riu que forma part del projecte Caldes. Comú d'Escaldes-Engordany

El Govern, mitjançant una publicació al BOPA, ha emès la declaració d’interès nacional del projecte Caldes, que s’està portant a terme als voltants de la placeta del Madriu d’Escaldes-Engordany. La decisió s’ha pres després d’haver rebut una petició per part de la cònsol major, Rosa Gili, mitjançant una carta. També s’han tingut en compte les diferents característiques de l’obra, que principalment giren al voltant del foment de la cultura en diversos vessants.

Segons s’indica al BOPA, el Govern va rebre una carta de Gili el passat 29 de novembre, on es sol·licitava l’aprovació de la declaració de projecte d’interès nacional per a Caldes. Aquesta denominació s’atorga a aquells que “es destinin a la construcció d’infraestructures i de comunicació, a l’execució de la política hidràulica, de sanejament i energètica, a la lluita contra la contaminació i a la protecció de la natura, i també a la dotació de serveis de caràcter sanitari, assistencial, de recerca i desenvolupament, d’innovació, educatiu, cultural, administratiu, de seguretat i protecció civil”. I el projecte Caldes, com s’ha observat, compleix més d’una d’aquestes característiques i destinacions.

El Govern ha considerat que el passeig del riu, que constarà d’uns 170 metres habilitats a la vora del Valira pel pas de vianants, i que connectarà la placeta del Madriu i la plaça Santa Anna pot arribar a ser “un museu a l’aire lliure”. Concretament, pel fet que comptarà amb diverses escultures i formes artístiques, com es preveu al projecte dissenyat pel creador, Javier Balmaseda, i totes elles relacionades amb l’aigua.

Estat de les obres del projecte Caldes aquest dimecres.

Relacionat

El projecte Caldes, amb previsió d’estar enllestit al setembre del 2023

Així mateix, s’ha indicat que el projecte Caldes, en tot el seu conjunt, incloent-hi també la plaça dels Safarejos i la font del Roc del Metge, també es destinarà a la construcció d’infraestructures viàries i de comunicació, així com a la dotació de serveis de caràcter cultural. Precisament, aquests dos aspectes es poden veure en el passeig del riu en si mateix, que s’habilitarà per al pas de vianants, com a la millora de l’accés a l’Espai Caldes.

El projecte es preveu que pugui estar enllestit al mes de setembre del 2023, tenint en compte les diferents fases, i sumant les més artístiques amb les tècniques. Segons va explicar Gili en una visita, dies abans de fer arribar la carta a Govern, s’han pogut començar diferents actuacions al mateix temps, per tal d’agilitzar les obres i, així, que siguin més ràpides i tinguin menys afectació en els veïns de la zona.

Comentaris (2)

Trending