El projecte Caldes, amb previsió d’estar enllestit al setembre del 2023

El termini de construcció s’ha reduït considerablement, baixant des dels 16 mesos inicials fins als 10, gràcies a que s’han pogut fer diverses intervencions de forma simultània, i es faran al llarg de tot el procés

Estat de les obres del projecte Caldes aquest dimecres.
Estat de les obres del projecte Caldes aquest dimecres. PILAR CANDEL

El projecte Caldes es va començar el passat 12 de novembre, i es preveu que estigui enllestit al mes de setembre del 2023. Almenys, la cònsol major, Rosa Gili, ha assenyalat que a finals d’estiu estaria acabat, a falta d’acabar de polir alguns elements. El termini, inicialment, era de 16 mesos, però el fet de poder portar a terme treballs simultanis per part de la constructora ha accelerat el procés i s’ha reduït fins als 10 mesos. Aquesta serà la forma de procedir al llarg de totes les tasques, ha assegurat Gili, que tot el que es pugui fer al mateix temps, es farà.

D’aquesta manera, i amb un termini d’execució reduït fins als 10 mesos, Gili podria ben bé inaugurar el projecte Caldes abans de les eleccions comunals, que es preveuen per al desembre del 2023. Fa poc menys de quinze dies es va començar a alçar el terra del passeig del riu i també a desmuntar gairebé per complet la placeta del Madriu. Així mateix, Gili ha assenyalat que es començarà a enderrocar el pont metàl·lic a la plaça dels Safaretjos. Aquesta part s’allargarà fins a mitjans de gener, quan s’acabarà de treure tota l’estructura.

La previsió, per tant, és continuar amb l’enderroc dels accessos a l’espai Caldes. Així, es substituiran les escales i l’ascensor per unes de noves, acabant tot a la mateixa altura per poder facilitar l’accés a les persones. Aquesta part s’acabarà a mitjans de maig, així com les obres al passeig del riu, que també serà per a aquest mateix mes. Continuant amb terminis i diferents zones, la plaça dels Safaretjos estarà enllestida de cara al juliol, i la placeta del Madriu, al setembre.

Aquest serà el mes on també s’haurà d’acabar de col·locar la part més artística del projecte, que va a càrrec de Javier Balmaseda. El muntatge es començarà al març, i l’escultura principal, que anirà a la placeta del Madriu, es finalitzarà a l’agost. Llavors, es podria dir que el projecte Caldes estaria pràcticament enllestit, a falta de petits detalls, com la pavimentació de la calçada. En aquest sentit, i recordant alguns dubtes que generava el fet que la carretera i la vorera estiguin a la mateixa altura, Gili ha assenyalat que es continua treballant en quines seran les mesures. Principalment, s’optarà per elements que facin reduir la velocitat dels cotxes.

Gili ha assenyalat que el termini es preveu que es pugui complir tal qual s’ha anunciat, perquè s’ha fet tenint en compte el context internacional actual. “Està tot pensat sabent la situació tal com està ara, i per tant, apostem que això serà així”, ha explicat la cònsol, “però un imprevist sempre pot passar, i això no ho podem preveure”. A més, també ha indicat que, en algun punt, es pot arribar a fer talls de trànsit. “Crec que tots estem acostumats al fet que s’hagin de posar grues i què hi hagin d’haver materials importants que hagin de venir amb maquinàries, i evidentment es preveu que hi hagi alguna afectació”, ha afirmat la cònsol.

Entre les afectacions del projecte està el tancament temporal de l’espai Caldes. Actualment, acull l’exposició d’Eve Ariza, que Gili ha assegurat que es garanteix fins al final, tot i que l’accés actualment és complicat. En aquest sentit, la cònsol ha afirmat que “en tot moment volem garantir la seguretat, i és evident que és incompatible tenir les dues al mateix temps, també perquè s’ha d’agilitzar tot i complir amb el temps que hi ha”.

 

 

Comentaris (3)

Trending