Bigues ‘gegants’ per a la rotonda de Borda Sabaté

Les obres a la CG-1, al tram que porta ja cap a la frontera, estan força avançades i comporten la construcció d’un punt rodó immens

Bigues que s'estan emprant per a la construcció de la rotonda a la borda Sabaté.
Bigues que s'estan emprant per a la construcció de la rotonda a la borda Sabaté.

Els darrers dies diversos camions han estat entrant al Principat per la frontera hispano-andorrana per traslladar fins a les obres de la rotonda que s’està construint a la carretera CG-1, a l’altura de la Borda Sabaté, bigues d’unes més que notables dimensions. De fet, tot el punt rodó que s’està fent és immens. Fins i tot es pot pensar que exagerat pel servei que ha de donar. Però és el que els tècnics van dissenyar i el Govern va acordar.

L’arribada de les bigues, en alguns moments, ha generat cert rebombori. Però com que ha estat en moments de relativa poca afluència de trànsit, només s’han vist essencialment afectats els transportistes i professionals de la carretera. Entre les obres de l’antic Punt de Trobada, els condicionants que encara imposa la Portalada i els treballs de la rotonda en qüestió, les limitacions en aquell punt de la CG-1 són importants.

Aquest enllaç, el que s’està construint, es pretén que es conegui amb la denominació de rotonda de la Juberrussa. Se situa al punt quilomètric 9,389 de la CG1 i tindrà un radi exterior de 23 metres, similar al del nou enllaç ja existent entre la CG1 i la carretera secundària de Fontaneda. La voluntat de la nova rotonda és facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, i tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona, encara que s’ha desviat uns metres per no dir que ara que els Cachafeiro ja no regenten el Punt de Trobada, ara sí es fa el punt rodó.

La rotonda se situarà pràcticament centrada entre dos enllaços actuals -les rotondes de la Riberola i de la depuradora-. Els terrenys directament afectats pel nou enllaç són la CG1, el riu Valira i una porció de finca, amb qui ja s'ha signat un conveni juntament amb el comú de Sant Julià de Lòria. El complement segon del Pla sectorial de noves infraestructures viàries (PSNIV) només comporta la inclusió d'aquest nou enllaç.

Comentaris (3)

Trending