L’aposta musical de l’hivern: un festival al gener, i un a final de temporada d’esquí

El Govern, per la seva banda, deixa la licitació de les obres del multifuncional, un espai que podria servir per acollir aquest tipus d’esdeveniment, per a la pròxima legislatura

El primer dels concerts del Mountain Music hivernal.
El primer dels concerts del Mountain Music hivernal. tony lara / comú d'andorra la vella

Els festivals durant la temporada hivernal comencen a ser una cita indispensable al país. Tant, que contínuament s’estan buscant fórmules per tenir-los. A les estacions, segons ha indicat el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, hi hauria dos de segurs. Un d’ells al gener, i l’altre, a final de la temporada d’esquí. D’altra banda, el Govern ha deixat la licitació de les obres del multifuncional, un espai que podria servir per acollir aquest tipus d’esdeveniment, per a la pròxima legislatura.

Que hi haurà festivals a l’hivern és gairebé segur. Quins seran és el dubte que encara queda, “no hi ha res tancat”, ha afirmat Moreno. D’una banda, Grandvalira està buscant opcions per poder acollir-ne un a Grau Roig. De l’altra, ha indicat que Andorra Turisme també hi treballa per tenir una sèrie de concerts. El que no ha concretat és si serà Hibernation, Mountain Music, o la darrera opció que es va sumar a les possibilitats, elrow. “Hem d’anar veient les pròximes setmanes què va passant amb tot”, ha indicat Moreno.

Un dels xous d'elrow.

Relacionat

La continuïtat del Mountain Music ‘es debat’ entre l’Hibernation i… elrow

El que també falta per concretar al 100%, però que ja tindria una línia més segura, són les dates. La intenció, de totes, totes, és fer-ne un al gener. L’altre, a final de la temporada d’esquí. Aproximadament, cap al mes d’abril. En aquest últim cas, per poder acollir-lo a les pistes cal tenir en compte un hàndicap. Moreno ha assenyalat que estaria molt pròxim a les finals de la Copa del Món. “És un tema en el qual estem avançant i que cal esperar a veure què passa”, ha sentenciat Moreno.

El multifuncional, per a la següent legislatura

Un dels espais que, en un futur, podria arribar a acollir festivals seria el multifuncional. Però encara caldrà esperar uns anys, perquè l’actual Executiu no té intenció de licitar les obres per a començar el projecte. El cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat durant la inauguració de la Fira d’Andorra la Vella que, actualment, no seria responsable engegar una construcció d’aquesta magnitud. Principalment, Espot ha remarcat l’elevat cost que tenen els materials de la construcció i que podrien arribar a posar en perill un equipament “tan important per al país”.

“Nosaltres hem de deixar les coses suficientment embastades per al final de legislatura”, ha assenyalat Espot. Però, serà el pròxim Govern, sigui qui sigui, qui s’haurà d’encarregar de posar en marxa el multifuncional. De fet, Espot ha assegurat que es tractarà de preparar, fins i tot, el plec de bases. És a dir, que la feina estarà pràcticament feta del tot. “En el context actual s’ha de ser valent per a promoure segons quines coses, però suficientment responsable per saber temporitzar en funció de les circumstàncies que estem vivint”, ha afirmat.

Una imatge de la sessió de comú d'aquest dijous.

Relacionat

Marsol confirma que el multifuncional es construirà la zona de l’Estadi Comunal

De fet, un dels objectius que s’ha fet palès avui, i que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha remarcat, és poder ubicar la Fira al multifuncional. “En aquesta edició ja hem pogut constatar que aquest emplaçament no és l’adequat”, ha assenyalat Espot. El principal problema que han indicat tots dos és que es fa servir un dels aparcaments més importants de la parròquia. A més, amb el creixement de l’esdeveniment, comença a mancar espai per poder acollir tot el que agradaria.

 

Comentaris (1)

Trending