Marsol confirma que el multifuncional es construirà la zona de l’Estadi Comunal

S'edificarà, a partir del 2025, en dos terrenys d'uns 7.000 metres quadrats que actualment s'estan explotant de manera privada i es mantindrà la pista d'atletisme

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'aquest dijous.
Una imatge de la sessió de comú d'aquest dijous. COMÚ D'Andorra la Vella

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha confirmat que el recinte multifuncional es farà a la zona de l'Estadi Comunal. Es mantindrà la instal·lació amb el terreny de cessió que preveu el pla d'urbanisme que són uns 7.000 m2. Es tracta d'uns terrenys que s'estan explotant de manera privada. També es mantindrà la pista de l'atletisme i la graderia. Segons Marsol no es començarà a construir fins el 2025 i l'ha qualificat de "molt necessari". D'aquesta manera es confirmen les declaracions als mitjans de comunicació del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Marsol ha desglossat l'acord amb l'FC Andorra que ha qualificat de "molt bo", i ha dit en relació a les queixes del docents d'educació física del Lycée Comte de Foix que"tothom ha de col·laborar". Sobre l'acord amb l'FC Andorra per l'ús del Comunal,  la cònsol major l'ha qualificat de bona l'entesa. Diu que la inversió que ha fet l'entitat tricolor per adequar els espais a les seves necessitats i el manteniment de la gespa ronda els 200.000 euros i que l'acord és per un any. El club de futbol, doncs, fa ús de dilluns a dissabte del terreny de gespa natural, mentre que l’escola de rugbi en fa ús els dimecres a la tarda i els dissabtes al matí.

En contrapartida, l’FC Andorra es fa càrrec del manteniment de la gespa i de la despesa en la il·luminació i el manteniment de les instal·lacions, a banda d'assumir els consums d’energia. En paral·lel, s’han negociat amb els clubs, federacions i institucions educatives de la parròquia que ho han sol·licitat els horaris d’ús de l’Estadi, així com la reubicació a altres equipaments esportius comunals. La pista d’atletisme, a més, no es veu afectada pel conveni i és operativa cada dia per als clubs i particulars.

La formació socialdemòcrata ha entrat una pregunta escrita sobre les conseqüències d'ubicar el multifuncional a l'estadi comunal Joan Samarra, i pel pla especial de la unitat d'actuació prevista al POUP per alliberar el sòl suficient perquè l'estadi quedi en propietat comunal. Tanmateix ha demanat sobre l'ocupació actual de la instal·lació esportiva, referent a quants clubs, federacions i escoles hi practiquen esport. La consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona  ha assenyalat que “és important per als ciutadans que l’estadi estigui en les millors condicions”, i també que es faci “el més ràpid possible”. Els consellers socialdemòcrates han demanat rebre més informació sobre l’afectació que aquest conveni està tenint sobre l’ús de les instal·lacions per part d’altres usuaris, i també sobre el calendari i el projecte de remodelació. En aquest mateix punt, Carmona ha insistit en la necessitatd’informar directament als usuaris d’aquesta o altres instal·lacions si es produeixen canvis en la seva utilització.

L'endeutament consolidat és de 21 milions

Durant la sessió s'ha informat de la liquidació del pressupost corresponent al segon trimestre. El dèficit pressupostari és d'1,3 milions euros amb un endeutament consolidat de 21 milions (el 45,97% del màxim permès per Llei que és del 200% de la mitjana dels ingressos liquidats en els darrers tres anys). El cònsol menor, David Astrié ha destacat el fet d'haver posat et marxar els concursos a principis d'any. A 30 de juny les despeses liquidades eren de 25.396.704 euros (el 39,31%) i els ingressos, de 24.087.616 euros (el 37,28%).

El comú com, anteriorment, els de la Massana, Encamp, i Sant Julià de Lòria, ha aprovat la proposta de modificació de la Llei dels agents de circulació comunals. Entrarà a tràmit la setmana vinent. Està consensuat pels departaments de Circulació de totes les corporacions. Marsol ha subratllat el treball de la comissió interparroquial de circulació. La proposta inclou que els agents siguin un cos especial. També inclou més col·laboració amb la policia i es modifiquen la normativa d'algunes sancions.

L’entrada al centre interactiu de la bicicleta, que obre portes el proper dimecres, serà de cinc euros

Dolors Carmona ha volgut fer una aportació a les tarifes de les entrades del Bici Lab i que sigui de franc per a tots els majors de 65 anys encara que no disposin de la Targeta Magna i ha expressat la seva sorpresa que els preus ja sortissin en alguna pàgina web com la de visitandorra. Marsol ha dit que tindran en compte el tema dels padrins i en referència a la publicació dels preus ha explicat que els tècnics comunals així ho van decidir per fer-ne promoció. L’entrada al centre interactiu de la bicicleta, que obre portes el proper dimecres 5 d’octubre, serà de cinc euros, amb tarifa reduïda o gratuïta en funció de la tipologia dels usuaris. Les entitats que vulguin llogar la sala polifuncional del Bici Lab Andorra hauran de satisfer entre 40 i 90 euros, segons queda regulat al’ordinació de preus públic que s'ha aprovat aquest dijous..

En relació a l'edifici de les Columnes, Marsol ha detallat que, als baixos, es fan treballs d'interiorisme, les divisions o la instal·lació elèctrica. en resposta a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Lídia Samarra. També s'ha informat que hi hagut 505 altes de comerç.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending