L'hospital prepara la meitat de la segona planta com a reserva per aïllaments en sospites de coronavirus

Govern desaconsella viatjar a les zones més afectades per la malaltia

El ministre portaveu, Eric Jover i el de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover i el de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
L'hospital prepara la meitat de la segona planta com a reserva per aïllaments en casos de sospites de coronavirus. Paral·lelament, el consell de ministres ha aprovat més mesures davant de possibles casos d’infecció així com l'actualització dels protocols d’actuació. L’Executiu recomana no viatjar a les zones més afectades per la malaltia: la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i quatre regions del nord d’Itàlia (Piemont, Vèneto, Llombardia i Emília-Romanya.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet, aquest dimecres, una crida a la tranquil·litat "perquè l'hospital està perfectament preparat per atendre els possibles casos". En aquest sentit i tenint en compte un augment del número de sospites ja s'ha reservat un espai al centre sanitari a més dels boxs d'urgència que ja estan adequats. Una part dels malalts de la segona planta han estat traslladats a la primera. Es considera una sospita quan una persona que hagi estat en llocs de contagi té símptomes de grip o procés víric.

Precisament, aquest dimarts i dimecres han ingressat dues dones amb sospites de coronavirus. Els resultats descarten que la primera pacient provinent d'Itàlia hagi contret la malaltia però encara no es coneixen els de la segona possible afectada que venia de la Xina. Mentrestant, aquest vespre s'han estat traslladant pacients ingressats a la segona planta cap a la primera per poder tenir una reserva d'espai a l'ala denominada Andorra de la segona planta per eventuals casos d'aïllament.

Martínez Benazet ha afirmat que s’està actuant amb consonància amb la Organització Mundial de la Salut (OMS) i es manté el contacte permanent amb les autoritats sanitàries dels països veïns i que el protocols i recomanacions a hores d’ara són elàstics i s’actualitzen de manera constant. Ha recordat que el coronavirus es contagia per via àeria com la grip i ha subratllat que “és una malaltia amb un risc de mortalitat baix”.

Ha insistit en què aquells ciutadans que hagin viatjat a les zones afectades que es posin en contacte amb el telèfon d’emergències consulars: ( 376) 324 292 i que els qui tinguin planificat viatjar arreu, s’inscriguin al registre de viatgers disponible al web de www.exteriors.ad. "Si el viatge és per una causa major, cal prendre totes les precaucions", ha afegit.

Per aquells viatgers que hagin tornat d'una zona afectada es recomana que durant els 14 dies posteriors, es controli la temperatura cada 12 hores i es mantinguin les mesures d'higiene bàsiques. Si no es troben bé o si en els 14 dies següents a la tornada tenen febre, malestar o simptomatologia respiratòria de qualsevol gravetat, cal anar a urgències o trucar al número 116.

El ministre ha indicat que "no es recomana l'ús de mascaretes per a la població en general sinó només pels possibles casos de sospita o confirmats i professionals sanitaris”. El Govern demana a la població que es mantingui informada només a través dels mitjans oficials.

 

 

 

 

-

Relacionat

Les proves mèdiques descarten que la noia resident que havia estat a Itàlia tingui coronavirus
-

Relacionat

Una dona xinesa també amb símptomes gripals s'afegeix a la noia que havia estat a Itàlia com a sospitosa de patir coronavirus
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Salut implanta més mesures de prevenció pel coronavirus

Comentaris

Trending