Salut implanta més mesures de prevenció pel coronavirus

El consell de ministres les aprovarà en la seva reunió setmanal

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet proposarà a la sessió de consell de ministres d'aquest dimecres l'adopció de més mesures de prevenció pel coronavirus. Martínez Benazet ha recordat que "estem a l'inici de la declaració de pandèmia i cal ser previsors".

El ministre ha assegurat que "cal estar preparats en el cas que el coronavirus faci una evolució semblant a la de la grip". Tot i això ha afegit que "no ens hem d'alarmar perquè hi ha moltes infeccions víriques i totes tenen la seva mortalitat". Segons Martínez Benazet, "cada setmana es fan reunions del consell assessor de malalties infeccioses, amb diversos ministeris com Turisme o Educació i Ensenyament Superior per parlar dels temes de prevenció".

Pel que fa a les recomanacions als viatgers que retornin de zones en les que hi ha transmissió comunitària autòctona del coronavirus, es recorda que només han de posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències 116 si no es troben bé o si en els 14 dies següents a la tornada tenen febre, malestar o simptomatologia respiratòria de qualsevol gravetat o han estat contacte d’un cas. No ha volgut avançar les mesures que proposarà a la sessió setmanal del consell de ministres però ha comentat que "en cas seran extremes".

Durant els 14 dies posteriors a la tornada d’un viatge a les zones amb transmissió comunitària es recomana el control de la temperatura cada 12 hores i el manteniment de les mesures d’higiene bàsica i de rentat de mans, evitar el contacte estret amb persones més vulnerables (persones grans, malaltes, embarassades...) i mantenir la distància interpersonal

D'altra banda, aquest dimarts hi ha hagut el primer cas de coronavirus a Catalunya.  El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat que ha activat el protocol per coronavirus, arran d'un positiu a Catalunya. Una dona de Barcelona que ha estat recentment a la zona afectada d'Itàlia ha donat positiu en una primera prova. Ara, està pendent de la prova de confirmació, que se li practicarà en les pròximes hores.

Comentaris

Trending