Una dona xinesa també amb símptomes gripals s'afegeix a la noia que havia estat a Itàlia com a sospitosa de patir coronavirus

L'estat de les dues joves, aïllades, ha portat els experts sanitaris de l'hospital a activar les primeres fases del protocol per combatre el virus

-
-
Hi ha més possibilitats que es tracti d’una grip que d’un coronavirus, també en el segon cas de sospita, però l'hospital ha activat fa una hora i mitja un altre cop el protocol per combatre el virus. Si en el cas d'anit es va tractar d'una jove resident de 20 anys que havia estat a Itàlia, en el cas d'aquest migdia és una dona xinesa de 30 anys procedent de Xangai. El centre hospitalari està duent a terme els passos pertinents per descartar que no es tracti del coronavirus, encara que la primera hipòtesi és que sigui una grip més o menys virulent.

La segona sospita, que s'està tractant des de poc després de la 1 del migdia, es refereix a una dona xinesa que s'ha presentat a Urgències. Veient els seus símptomes i essent la seva procedència la que era, s'ha activat la primera fase del protocol. Se li estan fent les proves pertinents i obtenint les mostres necessàries que s'enviaran, com en el cas d'anit, en un laboratori especialitzat de Madrid que haurà de determinar exactament què té la dona. Fins que no hi hagi els resultats la jove xinesa es mantindrà aïllada.

De la mateixa manera es va actuar anit amb la noia resident que havia estat a Milà. Només ingressar a l’hospital se li van prendre les mostres necessàries i s'han enviat cap al laboratori de la capital espanyola, que serà l’encarregat de determinar la dolença que pateix la noia. La primera hipòtesi és que es tractaria d’una grip ordinària més o menys forta (un quadre molt banal, han assegurat les fonts), fet que va portar la dona, d’uns vint anys, a acudir al servei d’urgències. 

Sent Itàlia el país d’on venia i havent-hi hagut els darrers dies tots els casos que hi ha hagut, l’hospital va activar la primera fase del protocol, el mateix que ha passat amb la dona xinesa. Totes dues es mantindran en règim d'aïllament en les habitacions habilitades a l'efecte al centre hospitalari. Una vegada arribin els resultats de les analítiques enviades a Madrid, que es preveu que sigui en un termini màxim de 24 hores des del seu enviament, s’actuarà en conseqüència. 

Des del ministeri de Salut es fa una crida a la calma i a no treure les coses de context. El temor generalitzat, la psicosi que està generant un virus que per molt que sembli no ocasiona pas més problemes que la grip, farà que cada vegada més hi hagi més suposades sospites.

 

 

Comentaris

Trending