França avisa Andorra que avala l’accés universal de les dones als drets sexuals i reproductius

El govern gal deixa clar que la legislació en matèria d’avortament correspon desenvolupar-la a les autoritats andorranes, però també als ciutadans

Comentaris

Imatge del Quai d'Orsay, seu del ministeri d'Afers Estrangers francès.
Imatge del Quai d'Orsay, seu del ministeri d'Afers Estrangers francès.
En una brevíssima resposta a la pregunta feta per la parlamentària dels Pirineus Orientals Laurence Gayte, el govern francès adverteix Andorra que dins de la seva política, la defensa a la igualtat home-dona i l’aval a l’accés universal de les dones als drets sexuals i reproductius són nucli essencial. Certament, l’executiu també recorda que són les autoritats andorranes les que han de legislar. Però també els ciutadans.

Gayte, de la mateixa formació que el president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, va interessar-se a finals d’octubre per la situació de l’avortament al Principat. I per ser un dels poquíssims països a Europa en què no es pot interrompre l’embaràs ni tan sols en cas de violació, malformació del fetus o perill per a la mare. Així, es demanava al ministeri sobre Europa i Afers Estrangers què en pensava de la penalització de l’avortament al Principat. 

Ara l’executiu francès acaba de respondre que “França, que situa la igualtat entre dones i homes al centre de la seva acció diplomàtica, està profundament compromesa amb els drets de les dones a poder disposar dels seus cossos i a l'accés universal als drets sexuals i reproductius de les dones. La legislació andorrana sobre la interrupció voluntària de l'embaràs correspon principalment a les autoritats i ciutadans del Principat, dels quals França supervisarà acuradament qualsevol canvi”.

Documents

Etiquetes

Un cartell electoral d'En marxa amb Emmanuel Macron i Laurence Gayte.

Relacionat

El Copríncep francès ‘colla’ per la despenalització de l’avortament a Andorra

Comentaris (2)

Trending