El problema informàtic a Tributs força Govern a prorrogar la presentació de l’impost de societats

El termini s’amplia fins al 31 d’agost, però únicament per aquesta figura; la mesura no afecta l’IGI, ja que s’ha constatat, segons l’executiu, que gran part de les declaracions ja estan fetes

Un dels missatges d'error a la web de Tributs.
Un dels missatges d'error a la web de Tributs.

Govern prorrogarà el termini per presentar l’impost de societats. La mesura s’adopta vista la fallida tècnica que encara aquest dimecres complica, i molt, fer el tràmit de forma telemàtica a través de la web de tributs. El nou termini finalitza el 31 d’agost. En canvi, no hi ha allargament al temps per presentar la declaració d’IGI, ja que, segons l’executiu, s’ha constatat que la gran majoria d’obligats ja haurien pogut completar-la.

Així s’ha decidit en la reunió del consell de ministres d’aquest dimecres. Sobre la taula s’ha posat els greus problemes informàtics que afecten el sistema, i en els quals encara els tècnics estan treballant. De fet, encara avui les dificultats persistien, com han posat en relleu usuaris que han contactat amb Altaveu. Per això, s’ha optat per donar més temps.

Un dels missatges que està donant els darrers dies la web de Tributs.

Relacionat

Una “fallida tècnica” està darrere els problemes de la web de Tributs

Així, el nou termini per presentar la declaració de l’impost de societats -i només la d’aquesta figura- s’allarga un mes. Acabava divendres i, ara, es prorroga fins al 31 d’agost. “No seria just no donar un temps suplementari”, ha apuntat el ministre de Salut, Albert Font, actuant com a portaveu de l’executiu.

“Hi ha alguna flaquesa informàtica. S’està mirant de solucionar perquè es puguin fer les declaracions en aquest mes de pròrroga”, ha comentat Font que, però, també ha avisat que la mesura no afecta l’IGI, tot i que aquests dies també és de tràfec, ja que s’ha de fer la liquidació mensual, trimestral i semestral.

La web falla massa sovint.

Relacionat

El mal funcionament de la web de Tributs fa pujar per les parets els assessors i gestors fiscals

“Ja està pràcticament tot declarat”, ha apuntat el representant governamental. “Hi ha molta gent que ho ha fet com pertoca”, ha argumentat. En canvi, amb l’impost de societats “hi havia poques empreses que ho havien pogut fer perquè havia sortit aquesta problemàtica”. També ha advertit que el canvi suposarà “fer adaptacions informàtiques”.

Comentaris (9)

Trending