Una “fallida tècnica” està darrere els problemes de la web de Tributs

Govern admet la incidència, que des de fa dies dificulta la tramitació de les nombroses declaracions fiscals que s’han de fer a finals de juliol, i assegura que es treballa per solucionar-la “com més aviat millor”

Un dels missatges que està donant els darrers dies la web de Tributs.
Un dels missatges que està donant els darrers dies la web de Tributs.

Una “fallida tècnica” estaria al darrera dels problemes que està tenint els darrers dies la web del departament de Tributs i Fronteres. Així s’ha reconegut des del Govern, que assegura que els tècnics estan treballant per intentar resoldre la incidència. Una avaria que, tot s’ha de dir, arriba en un dels moments més crucials del calendari fiscal, just quan s’han de presentar nombroses declaracions tant pel que fa a l’impost de societats com al general indirecte (IGI).

La situació està generant importants problemes entre les persones que han de fer servir aquest sistema per fer els tràmits de forma telemàtica. Especialment, entre els assessors i gestors fiscals. Segons van explicar a Altaveu, des de la setmana passada suen tinta a l’hora d’accedir a la web o amb una important lentitud a l’hora d’introduir la informació i la documentació necessària per fer les declaracions.

La web falla massa sovint.

Relacionat

El mal funcionament de la web de Tributs fa pujar per les parets els assessors i gestors fiscals

I això s’està produint en un moment crític de l’any. A finals de juliol coincideixen un nombre important de tràmits. Per un costat, la presentació de les memòries per a l’impost de societats. Per l’altra, l’IGI. I, en aquest cas, a les declaracions mensuals que han de fer les empreses amb grans xifres de negoci, se sumen les societats que la fan de forma trimestral i semestral. En definitiva, una allau de feina per a moltes gestories que ara s’estan trobant amb serioses dificultats per presentar-les de forma telemàtica.

Des de Govern s’ha admet que existeix un problema. En concret, s’indica que “hi ha una fallida tècnica a la plataforma que sustenta la web”. I això és el que està generant tant la lentitud com el fet que a estones no sigui possible accedir-hi.

Des de l’executiu s’assegura que “es treballa per intentar solucionar-ho com més aviat millor”. Els tècnics, però, no poden avançar quan estarà resolta una incidència que està generant un important malestar entre els usuaris.

Comentaris (19)

Trending