El mal funcionament de la web de Tributs fa pujar per les parets els assessors i gestors fiscals

Es queixen que, en un moment àlgid de feina amb la presentació de declaracions de l’impost de societats i de l’IGI mensual, trimestral i semestral, el sistema va molt lent i es penja massa sovint

La web falla massa sovint.
La web falla massa sovint.

Finals de juliol. Època on les gestions davant de Tributs es disparen per la confluència dels terminis per presentar diferents tràmits. És, doncs, perfecte que aquestes accions es puguin presentar de forma telemàtica. Tota una facilitat... o no. Els assessors fiscals fa uns dies que es pugen per les parets. El motiu? El mal funcionament de la web del departament. Denuncien que va massa lenta i que, fins i tot, hi ha moments que no es pot accedir.

Aquest mes coincideix l’obligatorietat per a les empreses de complir diferents tràmits impositius. Per un costat, l’impost de societats. Per l’altre, tot l’IGI. I aquí s’ajunten les declaracions mensuals, les trimestrals i les semestrals. Una allau d’operacions, cert.

Moltes d’elles les fan els assessors contractats pels diferents negocis. I són un dels col·lectius que més estan patint els darrers dies. No tant per l’acumulació de feina, sinó pel fet que un sistema que hauria de servir per facilitar el seu treball, la web de Tributs, funciona molt per sota de l’estàndard que seria desitjable.

“És un desastre”, afirma un dels assessors que s’ha posat en contacte amb Altaveu per denunciar la situació. El passat dijous, fins i tot, es va viure una estona durant la qual, directament, no es podia accedir a la web per fer els tràmits. Els problemes, però, es van detectar durant tota la setmana. “Falla tot el matí”, apunten.

Un dels problemes principals s’ha trobat a l’hora d’introduir la declaració de l’impost de societats. “Sobretot, amb les memòries, que són moltes pàgines; triga molt a cadascuna d’elles i, quan estàs a punt d’acabar, peta”, lamenten.

Des del sector s’entén que aquests dies hi hagi un volum de gestions elevat a fer. No tant, però, que el sistema no estigui preparat per això. De fet, algun explicava que si la gestió s’intenta fer en algun instant fora de l’horari laboral, la web rutlla prou bé. El moment crític, doncs, arriba durant la jornada laboral d’aquestes gestories. I es tem que “aquest dilluns tornarem a estar igual”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending