Jover ‘pica als morros’ al comú d’Escaldes per les dades dels ajuts socials relacionats amb la Covid

El ministre de Finances alerta que la política en matèria de prestacions de la corporació liderada per Rosa Gili comporta “el risc de caure en les set Andorra”

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la compareixença d'aquest dimecres. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha picat a la cresta del comú d’Escaldes tot valorant les dades fetes públiques aquesta setmana per la corporació en relació amb els ajuts satisfets en relació amb la Covid. Jove ha qualificat les dades facilitades per la corporació d’enganyoses i ha alertat que la política que du a terme la institució presidida per Rosa Gili pot comportar una diferenciació entre els ciutadans del Principat en funció de la parròquia on visquin.

El cònsol menor escaldenc, Joaquim Dolsa, i la consellera comunal en matèria social, Magda Mata, van passar comptes aquesta setmana anunciant que havien ajudat 422 persones a partir d’una injecció d’1,3 milions d’euros dels 2,5 que tenien pressupostats. Jover ha recordat aquest dimecres que d’aquell 1,3 milions d’euros, un milió es va traspassar a la caixa de solidaritat governamental per tal d’abonar despeses derivades dels ERTOs.

Balanç dels ajuts del comú d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

El comú d’Escaldes-Engordany atén 422 persones a causa de la Covid-19

Per tant, segons el titular de Finances, “de l’1,3 s’hauria de descomptar el milió d’euros que s’aporten per aquesta via (el fons de solidaritat). La xifra pot ser una miqueta enganyosa”, ha sentenciat Jover, que també ha avisat que dur a terme polítiques o facilitat prestacions que en certa manera ja aporta Govern té “el risc de caure en set Andorra”, alhora que hi pot haver un altre perill: que quan un ciutadà vagi a demanar ajut a l’administració central, si ha rebut suport de la comunal, en superar segons quins llindars, es quedi sense prestació estatal o molt més baixa del que pretendria o necessitaria.

Comentaris (2)

Trending